Pirkanmaan Pool ry.

SEURA | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | KESKUSTELU  


 

Pirkanmaan Pool -liigatiedote 5/2024

Pirkanmaan Biljardikauppa.fi Pool-liigan kausi liki finaalissa

Pirkanmaan Pool ry:n hallitus on toukokuussa viilannut Pirkanmaan Biljardikauppa.fi Pool-liigan kauden 2023-2024 loppupelisysteemiä siltä varalta, että 1. divisioonan karsintaan eivät osallistu kaikki siihen oikeutetut joukkueet, ja käsitellyt villi kortti -anomuksen, minkä johdosta lopullista infoa tulevasta loppupelitapahtumasta on jouduttu panttaamaan miltei kalkkiviivoille asti. Kausi huipentuu finaaleihin ja karsintoihin jo lauantaina 25.05.2024.

Yhteenveto Pool-liigan runkosarjakaudesta 2023-2024

Kaudella 2023-2024 Pirkanmaan Biljardikauppa.fi Pool-liigan runkosarjaan osallistui 53 joukkuetta. Mestaruussarjassa nähtiin 122, 1. divisioonassa 141 ja 2. divisioonassa 212 (113 + 99) eri pelaajaa. Kokonaispelaajamäärä, 475 pelaajaa, on vain seitsemän vähemmän kuin ennätyskaudella 2018-2019, jolloin pelaajamäärä oli 482 eri pelaajaa.

Viime kauden tapaan mestaruussarjan runkosarjan ykköseksi pelasi Theam Biljardiasennus ja toiseksi Playboys. Muut finaalipaikat ottivat 3. BC/X, 4. Piljardikerho, 5. BKS Starat, 6. BKS Sankarit, 7. PPP 3 sekä ainoana ei-tamperelaisena runkosarjan 8. Boltsiboys Nokialta. Sarjapaikkansa karsinnoitta säilyttivät 9. BCA 1, 10. Multsun Pantterit, 11. Bäckkäri 1 ja 12. FD Semafori. Liigakarsintaan joutuvat 13. Small Boys ja 14. Galaxie Losers. Kaudeksi 2024-2025 1. divisioonaan putoavat runkosarjan 15. NB-Team ja 16. Bar Backyard Pool.

1. divisioonan runkosarjan ykkönen BKS Superit ja kakkonen VBK 1 nousevat kaudeksi 2024-2025 mestaruussarjaan. VBK 2 ja Pool Fiction, joukkueet sijoilta 3 ja 4, ovat oikeutettuja karsiman noususta ylimmälle sarjatasolle. Sarjataulukossa keskikastiin lukeutuvat 5. Pennyttömät 1, 6. Ratsumestari 1, 7. Musta Ysi, 8. APR 1, 9. BKS Sisukkaat, 10. Team Milla Magiat, 11. PC-Tasanne ja 12. Pooligans, joka viimeisessä ottelussaan voitti BCA 2:n ja pelastui sen ansiosta. Karsintaan matkaavat runkosarjan 13. BCA 2 ja 14. Reilukerho. Suoraan 2. divisioonaan tippuvat 15. Underdogs ja 16. Ratsumestari 2.

2. divisioona pelattiin kahdessa lohkossa. A-lohkon paras, häviöittä runkosarjan pelannut VBK 3 nousee 1. divisioonaan. LeTo pelasi toiseksi ja karsintapaikalle kolmanneksi tulleen Pikku Pete Pool tapaan. Nimensä mukaisesti PPP 4 oli neljäs, 5. Allaspojat, 6. Old Bronx, 7. Tampereen A-Kilta, 8. Jamo Racing ja 9. APR 2. Jumbofinaaleihin A-lohkosta voivat osallistua 10. sijalle runkosarjassa tullut KööGB sekä Pispalan Köö, joka oli yhdestoista.

2. divisioonan B-lohkon runkosarjan vei tulokasjoukkue Keppi ja Pallo, joka nousee 1. divisioonaan 2024-2025. Suoraman Pub ylsi toiseksi ja karsintaan voitettuaan kevätkauden ottelunsa yhtä tasapeliä lukuun ottamatta. Kolmosena karsintaan ylsi Pennyttömät 2. Pete Pool oli neljäs. Monta kotimatsiaan neljällä juniorilla pelannut Poolers oli viides. Kautensa runkosarjaan päättävät myös 6. PPP 2, 7. Ratsumestari 3 ja 8. Backyard Girls. "Jumboissa" nähtäneen B-lohkon 9. BC Penthouse ja 10. Vastavirta Pool, jonka pistepotti jäi yhteen.

Pirkanmaan Pool-liigan runkosarjassa 2023-2024 palkittavat

Mestaruussarjan runkosarja:
1. Theam Biljardiasennus, Tampere
2. Playboys, Tampere

1. divisioonan runkosarja:
1. BKS Superit, Tampere
2. VBK 1, Valkeakoski
3. VBK 2, Valkeakoski

2. divisioonan runkosarja, A-lohko:
1. VBK 3, Valkeakoski
2. LeTo, Lempäälä
3. Pikku Pete Pool, Ylöjärvi

2. divisioonan runkosarja, B-lohko:
1. Keppi ja Pallo, Ylöjärvi
2. Suoraman Pub, Kangasala
3. Pennyttömät 2, Tampere

Mestaruussarjan rankinglista:
1. Ahonen Olli, Theam Biljardiasennus
2. Autero Einari, Theam Biljardiasennus
3. Sallinen Janne, FD Semafori

1. divisioonan rankinglista:
1. Jokinen Juho, BCA 2
2. Huovinen Jarkko, VBK 1
3. Tanhuanpää Juha, BKS Superit

2. divisioonan rankinglista, A-lohko:
1. Hagren Jari, VBK 3
2. Pohjolainen Harri, VBK 3
3. Lunden Marko, PPP 4

2. divisioonan rankinglista, B-lohko:
1. Saxen Veli-Pekka, Keppi ja Pallo
2. Riippa Jukka, Pennyttömät 2
3. Tuominen Janne, PPP 2

Liigafinaalit, sarjapaikkakarsinnat ja jumbofinaalit 25.05.2024

Pirkanmaan Biljardikauppa.fi Pool-liigan mestaruussarjan liigafinaalit, karsinnat ja 2. divisioonan jumbofinaalit mitellään Tampereen Galaxie Centerissä lauantaina 25.05.2024. Tiedotteen ohessa on kutsu ja lista joukkueiden edustuskelpoisista pelaajista (vähintään 6 ottelua ja 2. divisioonan jumbofinalisteilla vähintään 4 ottelua).

Mestaruussarjan liigafinaaleissa mestaruutta jahtaa jo totuttuun tapaan runkosarjan kärkikahdeksikko. Avauskierroksella, joka alkaa klo 10:00, ovat kaaviojärjestyksessä ottelut Theam Biljardiasennus - Boltsiboys, BKS Starat - Piljardikerho, BC/X - BKS Sankarit sekä PPP 3 - Playboys. Pelimuoto 10-pallo. Voitolla jatkoon, semifinaaleihin, mutta häviöllä putoaa pois. Semifinaalien voittajat menevät loppuotteluun ja häviäjät pronssiotteluun. Runkosarjassa käytettävä kotietusääntö ei koske liigafinaaleita. Tasapelejä ei ole vaan pelein 2-2 päättyvässä ottelussa, jossa erätkin päättyvät tasan, ratkaistaan ottelun voittajajoukkue spottipallokilpailulla. Liigafinaalien neljä parasta joukkuetta palkitaan.

Mestaruussarjakarsinta, jossa on jaossa kaksi sarjapaikkaa mestaruussarjaan kaudeksi 2024-2025, käynnistyy klo 10:00. Karsintaan ovat oikeutettuja mestaruussarjan runkosarjan 13. Small Boys ja 14. Galaxie Losers sekä 1. divisioonan runkosarjan 3. VBK 2 ja 4. Pool Fiction. 10-palloa pelataan systeemillä kaikki kaikkia vastaan. Karsinnoissa ei ole tasapelejä, joten pelien ja erien päättyessä tasan ottelun voittaja ratkeaa spottipalloilla.

Karsinta 1. divisioonaan pelataan klo 10:00 alkaen kahdessa eri karsinnassa, karsinta A ja karsinta B. Karsinta A:han ovat oikeutettuja 1. divisioonan runkosarjan 13. BCA 2 (arvottu) sekä 2. divisioonan A-lohkon 2. LeTo ja B-lohkon 3. Pennyttömät 2. Karsinta B:hen saavat osallistua 1. divisioonan runkosarjan 14. Reilukerho (arvottu) sekä 2. divisioonan B-lohkon 2. Suoraman Pub ja A-lohkon 3. Pikku Pete Pool. Saman lohkon joukkueet pelaavat kaikki vastakkain 9-palloa viiteen voittoon. Tasapelien sijasta käytössä on spottipallokilpailu, jos ottelussa sekä pelit että erät menevät tasan. Lisäksi kannattaa huomioida, että mikäli osallistuvia joukkueita on vain 3-4 kpl, kahden 1. divisioonan karsinnan sijasta pelataan vain yksi karsinta, kaikki kaikkia vastaan. Olipa lohkojen määrä sitten yksi tai kaksi, siitä riippumatta karsinnan kärkikaksikko saa paikan 1. divisioonaan kaudeksi 2024-2025.

2. divisioonan jumbofinaaleihin klo 10:00 alkaen ovat oikeutettuja osallistumaan runkosarjan neljä heikointa joukkuetta eli A-lohkon 10. KööGB ja 11. Pispalan Köö sekä B-lohkon 9. BC Penthouse ja 10. Vastavirta Pool. Jumbofinaaleissa tahkotaan 9-palloa neljään erävoittoon systeemillä kaikki kaikkia vastaan. Tasapelejä ei ole. Paras joukkue palkitaan.

Pirkanmaan Pool ry:n kausipalkinnot kaudella 2023-2024

Miltei jokakeväiseen tapaansa Pirkanmaan Pool ry:n hallitus on valinnut yhdistyksen kausipalkintojen saajat. Pitkän polun tallaaja 2023-2024 on tasan 30 kautta mukana ollut ja pitkään mestaruussarjaakin pelannut 2. divisioonan B-lohkon Jari Heinonen (PPP 2). Pirkanmaan Pool-liigan tulokas 2023-2024 on ylöjärveläinen Keppi ja Pallo, joka voitti 2. divisioonan B-lohkon runkosarjan ja rankinglistan. Liigakauden 2023-2024 arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin 1. divisioonassa 20/22 runkosarjaottelua voittanut Onni Tammilehto (Musta Ysi). Onnea kausipalkintojen saajille! Kaikki palkitsemiset suoritetaan Tampereen Galaxie Centerissä liigan loppupelitapahtuman yhteydessä lauantaina 25.05.2024.

Monenmoista Pirkanmaan mestaruuskilpailua kevätkauden aikana

Tammikuussa Galaxie Centerissä Pirkanmaan liigacupin voitti Playboys, toiseksi tuli Theam Biljardisennus ja kolmanneksi Bäckkäri 1. Losers cupin vei yhdistelmä Siima Big Stars.

Helmikuussa Ravintola Peyton Placessa naisten Pirkanmaan 9-pallomestariksi pelasi Asta Liedes (Backyard Girls), hopealle Maarit Rissanen (KööGB) sekä pronssille Sanna Mustonen (Team Milla Magiat) ja Minna Väätäinen (Backyard Girls). Pelaajia oli yhdeksän.

Galaxiessa 9-pallon Pirkanmaan B-parimestaruuden voitti LeTo-pari Kalle Harainen ja Juhani Himanen ennen Ratsumestari 2:n Roni Nymania ja Jussi Paldaniusta. Pronssia nappasi Underdogsin parivaljakko Mika Aaltonen ja Juha Makkonen, joka jakoi kolmannen sijan Tommi Nurmiston (Pennyttömät 2) ja Petteri Pärssisen (Ratsumestari 1) kanssa.

Maaliskuussa henkilökohtaisen 9-pallon Pirkanmaan B-mestaruuden voitti Jussi-Pekka Laine (BKS Superit) kukistaen Galaxie Centerissä käydyn kilpailun finaalissa Mikko Rantasen (Team Milla Magiat). Pronssia Teemu Narviselle (Pennyttömät 1) ja Janne Laakkoselle (VBK 1). Kilpasilla oli peräti 88 pelaajaa Pool-liigan 1. tai 2. divisioonasta.

Myöhemmin maaliskuussa Tampereella Pool Roomilla pelatun alle 18-vuotiaiden 9-pallon Pirkanmaan mestaruuskisan mestariksi pelasi kilpailun nuorin, 11-vuotias Jesse Paldanius (Ratsumestari 2) ennen hopeaa voittanutta kotisalin Joel Karia (Poolers). Pronssit jäivät nekin Pool Roomin junioreille, Kaapo Aarikalle (Poolers) ja Aaro Salliselle (Poolers).

Maaliskuussa 9-pallon Pirkanmaan mestaruudesta kilpailtiin yleisessäkin sarjassa. Galaxien tuloslista näytti mitalistien osalta tältä: 1. Aki Heiskanen (Playboys), 2. Nico Granat (Playboys) sekä 3. Einari Autero (Theam Biljardiasennus) ja Juuso Nuutinen (Playboys).

Huhtikuussa vaihdettiin 8-palloon, kun pelattiin Pirkanmaan parimestaruudesta. Galaxie Centerissä voittoisa oli kaksikko Sami Somero ja Ville Valkama. Hopea meni kotisalin parille Toni Karppanen (Galaxie Losers) ja Eevertti Övermark (Playboys). Pronssin jakoivat parit Mikko Rantanen (Team Milla Magiat) ja Teppo Rantanen sekä Klaus Jylhä (Multsun Pantterit) ja Konsta Kovala (Playboys). Mainitaan vielä, että pronssia ottaneesta Mikko Rantasesta tuli tiettävästi vanhin yleisen sarjan Pirkanmaan mestaruuskilpailun mitalisti. Sen sijaan vanhinta yleisen sarjan Pirkanmaan mestaria kysyttäessä oikea vastaus lienee Timo Leskinen (10-pallon Pirkanmaan parimestaruus Mika Salosen kanssa 2013).

Tästä päästäänkin sujuvasti kauden 2023-2024 viimeiseen Pirkanmaan mestaruuskisaan, joka oli ensi kertaa järjestetty 60 vuotta täyttäneiden 8-pallon Pirkanmaan mestaruuskisa. Nokian Biljardiklubilla kilpailunjohtajana toiminut Olavi Virta (NB-Team) otti johtajan roolin myös otteluissaan pelipöydillä. "Ola" voitti mestaruuden. Kakkoseksi pelasi Kari "Kapa" Haapanen. Pronssille Pauli Järvinen (Tampereen A-Kilta) ja Mikko Paavilainen (Small Boys). Ilahduttavasti kilpailu houkutteli aktiivipelaajien lisäksi mukaan pitkään pelanneita, mutta nykyään liigapelaamisesta pois jättäytyneitä. Mukana oli myös pari uutta pelaajaa.

Edustuskelpoiset finaaleissa ja karsinnoissa 25.05.2024

BC Penthouse

Carney Patrick Jr.
Lehtonen Mika
Malin Olli
Näsi Mikko
Pajula Vesa
Rajala Markus
Virtanen Jarno

BC/X

Kimpanpää Matti
Lehtinen Tom
Myllymäki Niko
Nuolikoski Raine
Ristolainen Juha
Setälä Jarkko
Vuorela Jarno

BCA 2

Jokinen Juho
Kolehmainen Tomi
Piironen Samu
Törmä Eetu
Törmä Reino
Vimpari Ari

BKS Sankarit

Forsman Janne
Kaipainen Jukka
Keinonen Kari
Kojo Aleksi
Kotipuro Matti
Rekilä Panu
Sacklen Timo
Toikkanen Mika

BKS Starat

Lindgren Niki
Peltonen Turo
Rautiainen Ville
Saariaho Sami
Taponen Arttu
Välimäki Antti

Boltsiboys

Ahonen Pasi
Jutila Jani
Jutila Jori
Kiiveri Harri
Nieminen Matti
Salonen Mika

Galaxie Losers

Karppanen Toni
Lahti Markku
Mäenpää Janne
Räisänen Sami

KööGB

Hautala Sami
Karimaa Antti
Kivistö Raimo
Korhonen Jussi
Korpimäki Petri
Multanen Kati
Rissanen Maarit
Selin Carita
Siurola Kristiina

LeTo

Harainen Kalle
Koivu Joona
Lehtonen Ville
Rantanen Jesse
Ylilammi Joni

Pennyttömät 2

Katajamäki Tony
Kellokoski Samu
Nurmisto Tommi
Palonen Tommi
Riippa Jukka
Sorsa Antti

Pikku Pete Pool

Koivisto Janne
Malinen Martti
Mäennenä Tapio
Palmi Marko

Piljardikerho

Forsten Jyri
Korpisaari Pirkka
Lahti Ville
Lampi Samu
Marjamäki Mikko
Pöyri Henrik
Rossi Teemu
Saarikko Juho

Pispalan Köö

Ahoniemi Tero
Leskinen Seppo
Soini Henry
Suuronen Hannu
Tamminen Pekka
Vidgren Pekka

Playboys

Granat Nico
Heiskanen Aki
Keskinen Kauko
Kovala Konsta
Nuutinen Juuso
Sainio Markus
Ström Micke
Övermark Eevertti

Pool Fiction

Kortteinen Jarno
Laakkonen Mikko
Niemi Esa
Styrman Mikko
Vilen Marko

PPP 3

Heimonen Niko
Luostarinen Jyrki
Pääkkönen Lasse
Rajala Jussi
Saarela Ville
Tyyskä Lauri

Reilukerho

From Juha
Kupsanen Pekka
Lampinen Teemu
Mantere Antti
Mikkolainen Markku
Mäkitalo Harri

Small Boys

Hakola Pertti
Jokinen Mika
Mäntyniemi Ari
Nauha Janne
Paavilainen Mikko
Sainio Juha
Vehmaa Vesa
Visakoivu Riku

Suoraman Pub

Hirvonen Jussi
Hyytiäinen Eetu
Lahtinen Harri
Myllykangas Pasi
Pasanen Jani
Pasanen Tomi
Suhonen Toni

Theam Biljardiasennus

Ahonen Olli
Autero Einari
Jokitie Jesse
Kaivonen Tero
Nguyen Binh
Räsänen Sakari
Valkila Toni
Vuorinen Joni

Vastavirta Pool

Peltola Marko
Rosenberg Wiki
Salmi Mili
Sepponen Juha
Sihvola Tuukka
Visuri Viivi

VBK 2

Hellevaara Markku
Kelohonka James
Laihonen Pasi
Lautamo Timo
Savolainen Joni


 

Katso myös

Muut tiedotteet


SEURA | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | KESKUSTELU