Pirkanmaan Pool ry.

SEURA | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | KESKUSTELU  


 

Syyskauden 2023-2024 alustavat otteluohjelmat julkaistu

Pirkanmaan Biljardikauppa.fi Pool-liigan, kuten pääyhteistyökumppanin nimeä kantava nimi koko komeudessaan kaudella 2023-2024 kuuluu, syyskauden alustavat otteluohjelmat on julkaistu tiistaina 12.09.2023. Viikon kuluttua alkavaan liigakauteen ilmoittautui 53 joukkuetta ja niiden myötä 28 pelipaikkaa ympäri Pirkanmaata. Liigakartalta löytyvät Pirkanmaan kunnista Akaa, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Tampere, Valkeakoski ja Ylöjärvi.

Pelipaikkavaihdoksia ja mukavasti uusia tulokkaita

Mestaruussarjassa on 16 joukkuetta. Valtaosa joukkueista on hyvinkin tuttuja. Uutta ovat paikallisottelut Ylöjärvellä, sillä sieltä on nyt kaksi mestaruussarjajoukkuetta. Sarjanousija Bäckkäri 1 pääsee pelaamaan ylimmän sarjatason paikalliskamppailuita Bar Backyard Poolin kanssa ja mittelemään Ylöjärven herruudesta. Mestaruussarjan tamperelaisjoukkue Theam Biljardiasennus pelaa kotiottelunsa Kaupin Keilahallilla, joten mestaruussarja levittäytyy Tampereen sisällä entistä laajemmalle alueelle.

1. divisioonassa, jossa on niin ikään 16 joukkuetta, Pool Fiction on siirtynyt kotiotteluineen Tampereen Galaxie Centeriin. Valkeakosken Biljardikerho ry:n ykkösjoukkueen pudottua täksi kaudeksi keskimmäiselle sarjatasolle 1. divisioonassa nähdään VBK 1:n ja VBK 2:n keskinäisiä kamppailuita. Paikallisotteluita on luvassa myös Tesomalla Ratsumestari 1:n ja sarjanousija Ratsumestari 2:n välillä. Tesomalta joukkueita on kolmaskin, sillä lisää tesomalaisväriä 1. divisioonaan tuo Pennyttömät 1, joka Pennyttömät-nimellä voitti viime kauden 2. divisioonan runkosarjan ja nousi täksi kaudeksi sarjatasoa ylemmäs.

2. divisioonassa joukkuemäärä kipusi 21:een, mikä tarkoittaa sitä, että joukkueet arvottiin kahteen alkulohkoon. A-lohkossa joukkueita on yksitoista ja B-lohkossa tasan kymmenen. Jos otteluohjelmia mietitään, niin 2. divisioonan lohkojen joukkuemäärä on mestaruussarjaan ja 1. divisioonaan verrattuna sen verran pienempi, että siellä väliviikkoja tulee ajoittain. Pyrkimyksenä on kuitenkin saada kaikki sarjatasot ja lohkot sekä alkamaan että päättymään ajallisesti kutakuinkin samoihin aikoihin.

2. divisioonan A-lohkossa paluun liigaan tekevät Lempäälän Toivot ry:n biljardijoukkue LeTo, joka pelaa kotiottelunsa Välibaarissa Lempäälässä, ja Tampereen Tammelantorin kupeessa Wanha Mestari Tammelassa pelaava Allaspojat. Itse asiassa Wanha Mestari Tammelassa on tällä kaudella kaksi liigajoukkuetta, sillä 2. divisioonan A-lohkon KööGB:n kotiotteluiden näyttämö on vaihtunut ja on nyt Wanha Mestari Tammela.

2. divisioonan B-lohkosta löytyvät uudet tulokkaat, nimittäin Ylöjärven yksityinen pelipaikka Keppi ja Pallo -kerho sekä sen joukkue Keppi ja Pallo. B-lohkon uudet tulokkaat puolestaan ovat tesomalainen Pennyttömät 2 ja Peyton Place Pool ry:n hervantalaisjoukkue PPP 2. Pirkanmaan Pool-liigaa on aiemminkin pelattu PPP 2 -nimellä, mutta nyt taitavat olla eri pelaajat asialla, joten PPP 2 voitaneen tässä tapauksessa laskea uudeksi tulokkaaksi.

Ainoa varsinainen poisjäänti on 1. divisioonaan pudonneen PPP 1:n jättäytyminen pois 1. divisioonasta ja koko liigakaudelta 2023-2024.

Liigakauden 2023-2024 avausottelut jo tiistaina 19.09.2023

Kaudella 2023-2024 Pirkanmaan Biljardikauppa.fi Pool-liigan pääyhteistyökumppaneina jatkavat Suomen Biljardikauppa Oy ja Tampereen Galaxie Center. Liigaa pelataan kolmella eri sarjatasolla, joista 2. divisioona on jaettu kahteen lohkoon. Runkosarjakausi on ns. kaksinkertainen, joten saman sarjatason ja lohkon joukkueet pelaavat kertaalleen vastakkain syyskaudella ja toistamiseen kevätkaudella.

Runkosarjan syyskausi alkaa tiistaina 19.09.2023 pelattavilla mestaruussarjan ja 1. divisioonan runkosarjaotteluilla, ellei muutoksia tule. 2. divisioonan B-lohko alkaa yhdellä ottelulla torstaina 21.09.2023 ja A-lohko pääsee vauhtiin tiistaina 26.09.2023.

Syyskaudella pelitahti on yksi ottelu viikossa, minkä lisäksi 2. divisioonassa on väliviikkoja. Tällä tahdilla runkosarjan syyskausi tulee päättymään tammikuussa 2024. Pelipaikkojen aukioloajat ja se, montako ottelua kussakin paikassa pystytään tai halutaan pelata samanaikaisesti, vaikuttavat osaltaan otteluohjelmiin. Kaikki pelipaikat eivät ole avoinna kaikkina liigaottelupäivinä. Joukkueiden lukuisat ottelupäivätoivomukset on pyritty huomioimaan.

Tällä tietoa runkosarjan kevätkausi alkaa tiistaina 16.01.2024, mikä on hyvä pitää mielessä, kun syyskauden runkosarjaotteluiden ottelusiirtoja tehdään. Nimittäin liigasääntöjen mukaan kaikki syyskauden runkosarjaottelut on pelattava ennen kevätkauden alkamista.

Nyt julkaistut syyskauden 2023-2024 otteluohjelmat ovat alustavia ja ne saattavat sisältää virheitä. Pyydämmekin ottamaan yhteyttä Internet-vastaava Mika Saloseen viimeistään perjantaina 15.09.2023, mikäli virheitä esiintyy. Internet-sivuilla oleviin otteluohjelmiin tehdään korjauksia tarvittaessa.

Ottelut syyskaudella 2023-2024


 

Katso myös

Muut tiedotteet


SEURA | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | KESKUSTELU