Pirkanmaan Pool ry.

SEURA | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | KESKUSTELU  


 

Hallituksen kokouspöytäkirja 06.11.2021

Pirkanmaan Pool ry:n hallitus on marraskuun 2021 alussa päättänyt alla olevaa.

Kuulokkeiden ja kännyköiden käyttö Pirkanmaan Poolin kilpailutoiminnassa

Perjantaina 05.11.2021 Suomen Biljardiliitto ry. tiedotti, että sen hallituksen kokouksessa oli käsitelty kuulokkeiden ja kännyköiden käyttöä pelien aikana. Lajiliiton tiedotteen mukaan nämä ovat olleet kiellettyjä jo aiemminkin kansainvälisissä kilpailuissa ja periaatteessa myös kotimaan kilpailuissa, mutta niistä ei ole ollut selkeää kirjausta. Nyt Suomen Biljardiliiton hallitus päätti kieltää kuulokkeiden ja kännykän käytön pelien aikana.

Pirkanmaan Pool ry:n kilpailutoiminta menee pitkälti SBiL:n sääntöjen ja käytäntöjen mukaisesti, ellei toisin ole päätetty. Kuulokkeista ja kännyköistä tuli kyselyä hallitukselle. Niinpä Pirkanmaan Pool ry:n hallitus otti pohdittavakseen, miten kuulokkeiden ja kännyköiden kanssa tästedes toimitaan niin Pirkanmaan Pool-liigan liigaotteluissa kuin muissakin Pirkanmaan Poolin tapahtumissa, kuten Pirkanmaan mestaruuskilpailuissa.

Pirkanmaan Pool ry:n hallituksen päätöksellä kuulokkeet ovat kiellettyjä Pirkanmaan Pool-liigan otteluissa ja kännyköiden häiritsevä käyttö liigaotteluissa on kiellettyä. Jos jonkun on aivan pakko olla tavoitettavissa, se on sitten joskus niin. Kännyköiden käytöstä on kuitenkin hyvä sopia joukkueiden kesken. Pelaaja voi itsekin tiedustella, voiko pitää puhelimessaan äänet päällä, jos siihen on olemassa pakottava tarve. Kännykän häiritsevä käyttö, kuten muukin vastustajan häirintä, on kuitenkin kiellettyä.

Pirkanmaan Pool ry:n alaisissa Pirkanmaan mestaruuskilpailuissa kuulokkeet ovat kiellettyjä ja kilpailunjohtajat saavat päättää kännyköiden käytöstä.

Runkosarjaottelun PPP 3 - PPP 1 sääntörikkeen seuraamukset

Pirkanmaan Pool ry:n hallitus on Pirkanmaan Biljardikauppa.fi Pool-liigan torstaina 21.10.2021 pelattuun mestaruussarjan runkosarjaotteluun PPP 3 - PPP 1 liittyen käsitellyt kyseisen ottelun tapahtumista tehdyn protestin, kuullut molempien joukkueiden edustajia ja päättänyt toimia, kuten kaudella 2014-2015 toimittiin vastaavahkossa tapauksessa.

Liigasääntöjen mukaisesti sarjaotteluissa tapahtuva kaikenlainen epäurheilijamainen käytös, kuten häirintä ja puhutus, on virheellistä toimintaa. Siihen syyllistyvän pelaajan peli tuomitaan hävityksi, mikäli tähän katsotaan olevan aihetta.

Pirkanmaan Pool ry:n hallitus katsoo, että PPP 1:n Janne Tuomisen käytös oli sopimatonta vastustajaansa kohtaan. Jo mainittuun liigasääntöön perustuen Mikko Koivun ja Janne Tuomisen tulos 2-5 muutetaan muotoon 5-0. Toisin sanottuna Tuominen häviää oman pelinsä, mutta muiden pelaajien tulokset jäävät voimaan, ja ottelu päättyi 2-2 (18-14).

Lisäksi Pirkanmaan Pool ry:n hallitus antaa Janne Tuomiselle kolmen (3) runkosarjaottelun mittaisen pelikiellon. Pelikiellon aikana hänen hyväkseen ei merkitä mahdollisia luovutusvoittoja, mutta luovutuksella tulevat häviöt kirjataan normaalisti liigasääntöjen mukaisesti. Pelikiellossa ollessaan Tuominen ei saa osallistua mihinkään Pirkanmaan Pool ry:n järjestämään biljarditoimintaan.

Kaiken lisäksi kauden 2021-2022 runkosarjassa Janne Tuominen ei ole oikeutettu edustamaan joukkuettaan, kun se kohtaa paikallisvastustaja PPP 3:n.

Janne Tuomiselle määrätty pelikielto astuu voimaan välittömästi, lauantaina 06.11.2021.

Pirkanmaan Pool ry:n hallituksen päätösten johdosta mestaruussarjan syyskauden runkosarjaottelun PPP 3 - PPP 1 tulokset kirjataan tulospalvelujärjestelmään seuraavasti:

Mestaruussarja 21.10.2021: PPP 3 - PPP 1

Pääkkönen Lasse - Heinonen Jari 5-4
Rajala Jussi - Saarela Ville 4-5
Karilainen Miika - Väätäinen Minna 4-5
Koivu Mikko - Tuominen Janne 5-0

Erät yhteensä: 18-14
Pelit yhteensä: 2-2


 

Katso myös

Muut tiedotteet


SEURA | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | KESKUSTELU