Pirkanmaan Pool ry.

SEURA | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | KESKUSTELU  


 

Hallituksen kokouspöytäkirja 01.04.2020

Pirkanmaan Pool ry:n hallitus on maalis-huhtikuun vaihteessa joutunut pohtimaan kauden 2019-2020 jatkoa vallitsevan koronaepidemian takia ja päättänyt alla olevaa.

Pirkanmaan Pool-liigan runkosarjan keskeyttäminen 01.04.2020

Aiemmin, tarkkaan ottaen 15.03.2020, päätetyn mukaisesti Pirkanmaan Pool ry:n kaikki kilpailutoiminta oli laitettu tauolle 06.04.2020 saakka. Koronavirusepidemian takia pelipaikoille on maaliskuussa asetettu lisärajoitteita, monet pelipaikat joutuvat sulkemaan ovensa ja kun kokoontumisiakin on rajoitettu, Pirkanmaan Pool ry:n hallitus katsoi olevansa pakotettu keskeyttämään Pirkanmaan Pool-liigan runkosarjakauden 2019-2020. Runkosarjakausi keskeytyy 01.04.2020 eli välittömästi.

Hallitus pyrki tekemään reilusti eri osapuolet huomioivan ratkaisun koskien sitä, miten runkosarjan, mahdollisten liigafinaalien ja sarjapaikkakarsintojen sekä palkintojen ja kauden 2020-2021 sarjapaikkojen kanssa tulisi menetellä. Koskaan aiemmin liigan 30-vuotisessa historiassa ei runkosarjaa ole jouduttu keskeyttämään, joten vastaavasta ei ole aiempaa kokemusta. Saadakseen mahdollisimman reilun ja urheilullisen ratkaisun asioihin, hallitus seurasi tarkasti, miten muissa lajeissa, lajiliitoissa ja urheilusarjoissa oli päätetty toimia sekä keskeytyneen että tulevan kauden osalta. Kaikkia tyydyttävää ratkaisua ei ole, mutta hallitus teki voitavansa ja parhaansa tässä haasteellisessa tilanteessa.

Vielä pelaamatta olevat, sekä siirretyt että vielä tulossa olleet, runkosarjaottelut jäävät pelaamatta. Pelaamatta jäävät ottelut laitetaan otteluohjelmiin merkinnällä "peruttu".

Hallituksen päätöksellä kaikkien jo pelattujen runkosarjaotteluiden tulokset jäävät voimaan. Kunkin joukkueen ja pelaajan lopulliseksi sijoitukseksi runkosarjassa jää se sija, millä joukkue tai pelaaja oli sarjataulukossa tai rankinglistalla runkosarjan keskeytymishetkellä eli 01.04.2020. Hallitus päätti, että runkosarjan palkinnot joukkueille ja pelaajille jaetaan näiden lopullisten sijoitusten perusteella.

Kaikki Pirkanmaan Pool ry:n kilpailutoiminta toistaiseksi tauolla

Pirkanmaan Pool ry:n kilpailutoiminta on toistaiseksi tauolla. Tauko ei pääty 06.04.2020. Vielä pelaamatta oleville, kilpailukalenteriin jo merkityille Pirkanmaan mestaruuskisoille ja Pirkanmaan Pool-liigan loppupelitapahtumalle pohditaan uusia ajankohtia mahdollisuuksien mukaan. Sovittiin jo, että liigakauden loppupelit pyritään järjestämään elokuussa.

Pirkanmaan Pool-liigan 2019-2020 loppupelit ja kausi 2020-2021

Pirkanmaan Pool ry:n hallitus päätti, että tilanteen niin salliessa liigakauden 2019-2020 loppupelitapahtuma järjestetään Galaxie Centerissä 01.-16.08.2020 välisenä aikana. Tavoiteena on, että liigafinaalit päättävät mestaruussarjakauden, mestaruussarjan ja 1. divisioonan sarjapaikoista karsitaan sekä jumbofinaalit pelataan 2. divisioonassa.

1. divisioonan runkosarjan kaksi parasta joukkuetta sekä 2. divisioonan runkosarjan A-lohkon paras joukkue ja 2. divisioonan runkosarjan B-lohkon paras joukkue nousevat suoraan sarjatasoa ylemmäs kaudeksi 2020-2021.

Runkosarjan keskeytymisen takia hallitus päätti muokata sarjasysteemiä sen verran, että yksikään joukkue ei putoa suoraan, jos sarjapaikkakarsinnat saadaan pelattua suunnitellusti. Toisin sanoen mestaruussarjan ja 1. divisioonan runkosarjassa viimeiseksi tai viimeistä edelliseksi jätetyt joukkueet eivät tipahda suoraan sarjatasoa alemmas vaan ne karsivat sarjapaikoistaan, jos loppupelitapahtuma saadaan järjestettyä. Ellei saada, ko. joukkueet putoavat sarjatasoa alemmas kaudeksi 2020-2021.

Koska runkosarja keskeytyi ja runkosarjaotteluita jäi pelaamatta, hallitus päätti laskea pelaajilta loppupeleihin vaadittavaa ottelumäärää. Pelaajan on oltava pelannut kauden aikana vähintään neljä (4) runkosarjaottelua, jotta pelaaja saa osallistumisoikeuden kauden 2019-2020 loppupeleihin. Ottelumäärää laskettaessa huomioidaan myös pelaajan nimiin kirjatut luovutukset (pelatut ottelut + luovutusvoitot = kaikki ottelut).

Jos loppupelit pelataan, mestaruussarjan liigafinaaleissa pelaa runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta. Ensin vastakkain asettuvat joukkueet runkosarjan sijoilta 1 ja 8, 5 ja 4, 3 ja 6 sekä 7 ja 2. Ottelut ovat kaaviossa tuossa järjestyksessä. Otteluiden voittajat jatkavat semifinaaleihin ja häviäjät putoavat pois. Semifinaalien voittajat menevät loppuotteluun ja häviäjät pelaavat pronssista. Pelimuoto on 10-pallo. Runkosarjasta tuttu kotietusääntö ei ole käytössä. Mestaruussarjan liigafinaaleissa ei ole tasapelejä vaan pelein 2-2 päättyvässä ottelussa, jossa erätkin menevät tasan, voittaja ratkaistaan spottipallokilpailulla.

Jos loppupelit järjestetään, hallituksen päättämällä tavalla kahdesta paikasta mestaruussarjaan karsivat mestaruussarjan joukkueet runkosarjan sijoilta 13.-16. ja 1. divisioonan joukkueet runkosarjan sijoilta 3.-6. Pelimuoto on 10-pallo. Ensimmäisellä kierroksella kohtaavat kaaviojärjestyksen mukaisesti mestaruussarjan 13. ja 1. divisioonan 6., 1. divisioonan 3. ja mestaruussarjan 16., mestaruussarjan 15. ja 1. divisioonan 4. sekä 1. divisioonan 5. ja mestaruussarjan 14. Otteluiden voittajat pääsevät toiselle kierrokselle ja häviäjät ovat oikeutettuja 1. divisioonaan kaudella 2020-2021. Toisen kierroksen ottelunsa voittavat joukkueet (2 kpl) saavat osallistumisoikeuden mestaruussarjaan kaudeksi 2020-2021 ja häviäjät 1. divisioonaan. Toisin sanoen karsinnan kuusi heikointa ovat oikeutettuja pelaamaan 1. divisioonassa kaudella 2020-2021. Karsinnoissa ei tunneta tasapelejä vaan tasan 2-2 päättyvässä ottelussa, jossa erätkin menevät tasan, voittaja ratkaistaan spottipallokilpailulla.

Jos loppupelit järjestetään, hallituksen tekemällä päätöksellä kahdesta paikasta 1. divisioonaan karsivat 1. divisioonan joukkueet runkosarjan sijoilta 13.-16. ja 2. divisioonan runkosarjan A- ja B-lohkon joukkueet sijoilta 2.-3. Pelimuoto on 9-pallo. Ensimmäisellä kierroksella kohtaavat kaaviojärjestyksen mukaisesti 1. divisioonan 13. ja 2. divisioonan B-lohkon 3., 2. divisioonan A-lohkon 2. ja 1. divisioonan 16., 1. divisioonan 15. ja 2. divisioonan B-lohkon 2. sekä 2. divisioonan A-lohkon 3. ja 1. divisioonan 14. Otteluiden voittajat pääsevät toiselle kierrokselle ja häviäjät ovat oikeutettuja 2. divisioonaan kaudella 2020-2021. Toisen kierroksen ottelunsa voittavat joukkueet (2 kpl) saavat osallistumisoikeuden 1. divisioonaan kaudeksi 2020-2021 ja häviäjät 2. divisioonaan. Toisin sanoen karsinnan kuusi heikointa ovat oikeutettuja pelaamaan 2. divisioonassa kaudella 2020-2021. Karsinnoissa ei tunneta tasapelejä vaan tasan 2-2 päättyvässä ottelussa, jossa erätkin menevät tasan, voittaja ratkaistaan spottipallokilpailulla.

Lisäksi mahdollisesti pidettävän loppupelitapahtuman yhteydessä järjestetään 2. divisioonan jumbofinaalit. Jumbofinaaleissa 2. divisioonan runkosarjan A-lohkon kaksi huonointa ja B-lohkon kaksi huonointa (sarjasta suljetuilla ei osanotto-oikeutta) pelaavat 9-palloa. Kaikki joukkueet pelaavat vastakkain kertaalleen. Tasapelejä ei ole vaan tarvittaessa voittaja ratkeaa spottipalloilla.

Jos loppupelitapahtumaa ei saada järjestettyä, Pirkanmaan Pool-liigan liigamestari 2019-2020 jää ratkaisematta ja loppupelitapahtuman palkintoja ei jaeta. Tällöin jaetaan ainoastaan runkosarjan palkinnot joukkueille ja pelaajille.

Mikäli loppupelitapahtuma ei toteudu, 1. divisioonan runkosarjan kaksi parasta joukkuetta sekä 2. divisioonan runkosarjan A-lohkon paras joukkue ja 2. divisioonan runkosarjan B-lohkon paras joukkue nousevat suoraan sarjatasoa ylemmäs kaudeksi 2020-2021. Lisäksi mestaruussarjan ja 1. divisioonan runkosarjassa viimeiseksi tai viimeistä edelliseksi jätetyt joukkueet putoavat suoraan sarjatasoa alemmas. Kaikki muut joukkueet pysyvät kauden 2019-2020 sarjatasollaan.


 

Katso myös

Muut tiedotteet


SEURA | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | KESKUSTELU