Pirkanmaan Pool ry.

SEURA | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | KESKUSTELU  


 

Vuosikokouksen pöytäkirja 08.06.2016

Aika:
Keskiviikko 08.06.2016 klo 18:00

Paikka:
Galaxie Center, Rautatienkatu 27, 33100 Tampere

Läsnä:
Markus Laurila
Heikki Laikkamaa
Mika Salonen
Jan Morelius
Jarmo Koivula
Ari Vimpari
Pauli Järvinen
Sami Saariaho
Hannu Lahtinen

1. § Puheenjohtaja avaa kokouksen

Puheenjohtaja Markus Laurila avasi kokouksen klo 18:00.

2. § Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa sekä kaksi ääntenlaskijaa

Valittiin kokouksen puheenjohtajaksi Markus Laurila, sihteeriksi Mika Salonen sekä pöytäkirjantarkastajiksi ja ääntenlaskijoiksi Jan Morelius ja Heikki Laikkamaa.

3. § Tarkastetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4. § Hallitus esittää tilinpäätöksen ja taseen

Esitettiin tilinpäätös ja tase. Läpikäytiin ne rahastonhoitaja Sami Saariahon johdolla.

5. § Hyväksytään tilinpäätös ja tase sekä myönnetään hallitukselle vastuuvapaus

Hyväksyttiin tilinpäätös ja tase. Vuosikokous myönsi hallitukselle vastuuvapauden.

6. § Valitaan vuodelle 2016 toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja

Ei valittu vuodeksi 2016 toiminnantarkastajaa, kuten ei myöskään varatoiminnantarkastajaa.

7. § Muut esille tulevat asiat

Yritetään perustaa Pirkanmaan Pool-liigan 3. divisioona viime kauden alla laaditun suunnitelman mukaisesti. Silloin tehtyä mainosta muokataan hieman ja mainos toimitetaan pelipaikkoihin 1-2 kertaa ilmoittautumisajan puitteissa. Markus Laurila ja Hannu Lahtinen huolehtivat postituksesta ja osoitteiden hankinnasta. Jan Morelius auttaa tarvittaessa. Ellei valmista postiosoitelistaa saada riittävän aikaisessa vaiheessa, kolmikolla on edessään iso urakka.

Pohdittiin, pitäisikö Pirkanmaan Pool-ligassa alkaa käyttää 10-pallon uusia pelisääntöjä. Esim. WPA:n (World Pool-Billiard Association) säännöissä sanotaan, että kymppi täytyy pussittaa omalla vuorollaan, erän viimeisenä pallona. Muussa tapauksessa se spotataan pussituksen jälkeen ja lyöjä jatkaa. Katsottiin parhaaksi ottaa ko. sääntö käyttöön, jos Suomen Biljardiliitto ry. ottaa säännön käyttöön ennen Pirkanmaan Pool-liigan kauden 2016-2017 alkua. Muutoin liigakausi pelataan nykysäännöillä.

Mietittiin, olisiko runkosarjaotteluissa syytä luopua tasapelistä ja katsoa tasapelitilanteessa ottelun voittajaksi joukkue, joka on voittanut enemmän eriä. Ei nähty tarpeelliseksi tehdä sääntömuutoksia.

Heräteltiin keskustelua siitä, tulisiko joukkueen saada otteluvoitosta kaksi pistettä eikä kolmea. Joskus aiemmin näin on ollut. Katsottiin kuitenkin paremmaksi antaa voitosta jatkossakin kolme sarjapistettä.

Pohdittiin luovutussääntöä ja sitä, tulisiko luovutusmahdollisuus poistaa tai voisiko luovuttamisen tehdä maksulliseksi. Päättyneellä kaudella luovutukset vaikuttivat jonkin verran rankinglistojen kärkipäähän. Kokonaisuutena nykyinen luovutuskäytäntö nähtiin hyvin toimivaksi. Ei tehty muutoksia.

Pirkanmaan Pool-liigan ottelusiirrot ja niitä koskevat liigasäännöt herättivät keskustelua. Jatkossakin kaikki ottelusiirrot on tehtävä ottelusiirtolomakkeella, joka on Pirkanmaan Pool ry:n Internet-sivuilla. Siirtoa haluava joukkue tekee siirron seuraavaan puoleenpäivään mennessä tai ottelu tuomitaan luovutetuksi. Kotijoukkueen on ennen siirtoilmoituksen tekoa selvitettävä, sopiiko ottelusiirto pelipaikalle. Runkosarjan syyskauden ottelut on pelattava ennen kevätkautta. Sovittiin, että hallitus käy ottelusiirtosäännön läpi ja muokkaa sitä tarvittaessa ennen liigakauden 2016-2017 alkua.

Osallistumismaksut Pirkanmaan Pool-liigan kaudelle 2016-2017 ovat seuraavat: mestaruussarja 190,00 euroa/joukkue, 1. divisioona 160,00 euroa/joukkue, 2. divisioona 130,00 euroa/joukkue ja 3. divisioona 50,00 euroa/joukkue.

Kaudeksi 2016-2017 Pirkanmaan Pool-liigan mestaruussarjaan, 1. divisioonaan ja 2. divisioonaan voi ilmoittautua viimeistään keskiviikkona 31.08.2016. Ilmoittautumisaika 3. divisioonaan päättyy viikkoa aiemmin, keskiviikkona 24.08.2016.

8. § Kokouksen päättäminen

Päätettiin kokous klo 18:40.


 

Katso myös

Muut tiedotteet


SEURA | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | KESKUSTELU