Pirkanmaan Pool ry.

SEURA | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | KESKUSTELU  


 

Vuosikokouksen pöytäkirja 03.06.2015

Aika:
Keskiviikko 03.06.2015 klo 18:00

Paikka:
Galaxie Center, Rautatienkatu 27, 33100 Tampere

Läsnä:
Markus Laurila
Antti Marjamäki
Hannu Lahtinen
Jan Morelius
Heikki Laikkamaa
Pauli Järvinen
Olli Ylimäki
Ari Vimpari
Kimmo Loppela
Sami Saariaho
Mika Salonen
Jarmo Koivula

1. § Puheenjohtaja avaa kokouksen

Puheenjohtaja Markus Laurila avasi kokouksen klo 18:02.

2. § Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa sekä kaksi ääntenlaskijaa

Valittiin kokouksen puheenjohtajaksi Markus Laurila, sihteeriksi Mika Salonen sekä pöytäkirjantarkastajiksi ja ääntenlaskijoiksi Pauli Järvinen ja Heikki Laikkamaa.

3. § Tarkastetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4. § Hallitus esittää tilinpäätöksen ja taseen

Esitettiin tilinpäätös ja tase. Läsnäolijat tutustuivat niihin.

5. § Hyväksytään tilinpäätös ja tase sekä myönnetään hallitukselle vastuuvapaus

Hyväksyttiin tilinpäätös ja tase. Vuosikokous myönsi hallitukselle vastuuvapauden.

6. § Valitaan puheenjohtaja ja hallitus seuraavaksi kahdeksi vuodeksi

Markus Laurila kertoi, että Tero Kaivonen oli ilmoittanut olevansa halukas tulemaan hallitukseen. Markus kertoi myös, että Toni Pulliainen ja Antti Marjamäki olivat valmiita jäämään pois hallituksesta.

Hallituksen puheenjohtajaksi toimikaudelle 2015-2017 valittiin Markus Laurila. Hallituksen jäseniksi valittiin Pauli Järvinen, Hannu Lahtinen, Jan Morelius, Sami Saariaho ja Mika Salonen sekä uusina Tero Kaivonen ja Heikki Laikkamaa.

7. § Valitaan vuodelle 2015 toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja

Päätettiin, ettei valita toiminnan- tai varatoiminnantarkastajaa vuodelle 2015.

8. § Muut esille tulevat asiat

Keskusteltiin pitkään Pirkanmaan Pool-liigan 2. divisioonasta, sen tulevaisuudesta ja siitä, onko tarpeen muodostaa 3. divisioona. Pohdittiin, millä joukkuemäärällä 2. divisioona tulisi mahdollisesti jakaa lohkoihin ja toisaalta myös sitä mietittiin, voitaisiinko tarvittaessa pelata yksinkertainen runkosarja lohkojaon sijasta. Kokoukseen osallistujat esittivät näkemyksiään runsaasti ja niistä keskusteltiin yhdessä. Yksimielisesti päätettiin, että perustetaan 3. divisioona kaudeksi 2015-2016. Hallitus laatii uudesta sarjatasosta mainoksen, joka toimitetaan potentiaalisiin uusiin pelipaikkoihin.

Perustettavaan 3. divisioonaan liittyen päätettiin, että kyseessä on ns. puulaakisarja, jossa ei ole pelipöytävaatimuksia, kuten ei myöskään pelitilaa koskevia vaatimuksia. Osallistumismaksu on 50,00 euroa/joukkue. Hallitus päättää pelimuodon, jota pelataan. Sekä uudet joukkueet että kaudella 2014-2015 2. divisioonassa pelanneet joukkueet voivat valita, ilmoittautuvatko ne 2. vai 3. divisioonaan kaudeksi 2015-2016. Tähän liittyen päätettiin, että 1. divisioonasta kaudella 2014-2015 pois suljettu D-Tox Balls voi ilmoittautua joko 2. tai 3. divisioonaan, joten sen ei ole pakko aloittaa alimmalta sarjatasolta kautta 2015-2016.

Sovittiin, että kaudella 2015-2016 joukkueiden ilmoittautumisaika 3. divisioonaan päättyy maanantaina 24.08.2015 ja muille sarjatasoille viikkoa myöhemmin eli maanantaina 31.08.2015. Ilmoittautumisajan päätyttyä hallitus tasaa joukkueet 1., 2. ja 3. divisioonaan.

Käsiteltiin kahteen otteeseen ajatus siitä, että Pirkanmaan Pool-liigassa joukkueet voisivat anoa villiä korttia haluamalleen sarjatasolle. Asian toisen käsittelyn päätteeksi villikorttikäytännön käyttöönotosta äänestettiin. Villit kortit ovat käytössä Pirkanmaan Pool-liigassa kaudesta 2015-2016 alkaen. Villiä korttia on mahdollista anoa Pirkanmaan Pool ry:n hallitukselta. Tämä on tehtävä kirjallisesti ja viimeistään 3. divisioonan viimeisenä ilmoittautumispäivänä (kaudella 2015-2016 maanantai 24.08.2015). Anomuksessa on oltava hyvät perustelut villille kortille ja vähintään neljän pelaajan nimi, jotka joukkueessa pelaavat, mikäli villi kortti joukkueelle myönnetään. Hallitus käsittelee joukkueiden kirjalliset anomukset ja ilmoittaa niille päätöksestään.

Sovittiin, että kaudella 2015-2016 järjestetään syksyllä Pirkanmaan liigacupin tyylinen 9-pallokisa liigajoukkueille. Lisäksi otetaan kisakalenteriin 50 vuotta täyttäneiden Pirkanmaan mestaruuskilpailu, jonka pelimuodon kisan järjestävä pelipaikka (ensisijaisesti Ravintola Peyton Place) saa päättää.

Keskusteltiin Pirkanmaan Pool-liigan mestaruussarjan sekä 1. ja 2. divisioonan pöytäsäännöistä. Hallitus päivittää pussikokoa koskevat vaatimukset.

Tehtiin sääntömuutos, joka tulee voimaan liigakaudella 2015-2016. Pirkanmaan Pool-liigassa 9-palloa pelattaessa pakka tehdään tästedes siten, että pallo numero yhdeksän on alapisteellä. Pakantekotavalla ei merkitystä asiaan, yhdeksikkö laitetaan aina alapisteelle. Aloitussääntö säilyy muilta osin ennallaan, joten vuoroaloituksia ei ole jatkossakaan käytössä.

Pirkanmaan Pool-liigan mestaruussarjassa, mutta ei muilla sarjatasoilla, on jatkossakin käytössä ns. kotietusääntö. Kotijoukkue saa päättää, kuka sen pelaajista pelaa ketäkin vierasjoukkueen pelaajaa vastaan. Jos toisella joukkueella on vain kolme pelaajaa ja toisella kaikki neljä, kotijoukkue saa valita, kenen vastustajaksi ottelupöytäkirjaan kirjataan "Ei vastustajaa". Kotietusääntö koskee vain Pirkanmaan Pool-liigan mestaruussarjan runkosarjaotteluita.

Päätettiin Pirkanmaan Pool-liigan kauden 2015-2016 osallistumismaksut: mestaruussarja 190,00 euroa/joukkue, 1. divisioona 160,00 euroa/joukkue ja 2. divisioona 130,00 euroa/joukkue. Osallistuminen 3. divisioonaan maksaa 50,00 euroa/joukkue.

Pelimuodot ja erämäärät säilyvät ennallaan liigakaudella 2015-2016. Mestaruussarjassa pelataan 10-palloa viiteen erävoittoon, 1. divisioonassa 9-palloa viiteen voittoon ja 2. divisioonassa 9-palloa neljään erävoittoon. Perustettavan 3. divisioonan pelimuodon ja erämäärän päättää hallitus.

Pohdittiin Pirkanmaan Pool ry:n SBiL-jäsenyyttä. Yhdistys on jatkossakin Suomen Biljardiliitto ry:n jäsenseura. Pirkanmaan Pool ry:n jäsenet, ts. liigakaudella vähintään yhden liigaottelun pelanneet pelaajat, voivat niin halutessaan tilata SBiL-lisenssin ja edustaa liiton kisoissa Pirkanmaan Pool ry:tä.

Mietittiin, tulisiko tasapeliin 2-2 päättyvässä liigaottelussa enemmän eriä voittavan joukkueen saada lisäpiste. Ei nähty tätä tarpeelliseksi, joten tasapelistä tulee jatkossakin molemmille joukkueille yksi piste riippumatta siitä, voittaako toinen joukkue enemmän eriä kuin toinen vai menevätkö erät tasan.

9. § Kokouksen päättäminen

Päätettiin kokous klo 19:48.


 

Katso myös

Muut tiedotteet


SEURA | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | KESKUSTELU