Pirkanmaan Pool ry.

SEURA | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | KESKUSTELU  


 

Hallituksen kokouspöytäkirja 05.10.2014

Pirkanmaan Pool ry:n hallitus on syys-lokakuussa 2014 päättänyt alla olevaa.

Pirkanmaan Pool-liigan palkinnot kaudella 2014-2015

Päätettiin säilyttää palkintojenjakokäytäntö ennallaan ja palkintosummat kauden 2013-2014 tasolla. Koska 2. divisioonan runkosarja pelataan kahdessa lohkossa, jaetaan ko. sarjatason palkinnot sekä A- että B-lohkon joukkueille ja pelaajille.

Sarjanousijat ja -karsijat sekä loppupelitapahtuma 23.05.2015

Pirkanmaan Pool-liigan loppupelitapahtuma järjestetään Galaxie Centerissä lauantaina 23.05.2015. Saadakseen osallistumisoikeuden loppupeleihin kunkin pelaajan on pelattava kauden aikana vähintään kuusi (6) runkosarjaottelua joukkueessa, joka on oikeutettu osallistumaan loppupelitapahtumaan. Ottelumäärää laskettaessa huomioidaan myös pelaajan nimiin kirjatut luovutukset (pelatut ottelut + luovutusvoitot = kaikki ottelut).

Mestaruussarjan liigafinaaleihin edustusoikeus on mestaruussarjan runkosarjan kuudella parhaalla joukkueella. Joukkueet sijoilta 10 ja 11 menevät sarjapaikkakarsintaan.

Mestaruussarjaan kaudeksi 2015-2016 nousee 1. divisioonan runkosarjakauden 2014-2015 kaksi parasta joukkuetta. Joukkueet runkosarjan sijoilta 3-4 karsivat noususta mestaruussarjaan. Joukkueet sijoilta 12-13 menevät karsimaan putoamista vastaan. Kaksi runkosarjan heikointa joukkuetta (sijaluvut 14-15) putoaa suoraan 2. divisioonaan.

2. divisioonan runkosarjan A-lohkon kaksi paras joukkuetta nousee suoraan 1. divisioonaan sarjakaudeksi 2015-2016. Myös B-lohkon kärkikaksikko nousee suoraan 1. divisioonaan. Sekä A- että B-lohkon joukkueet sijoilta 3-4 pääsevät karsimaan noususta 1. divisioonaan. Kummankin lohkon kaksi huonointa joukkuetta, joita ei ole suljettu sarjasta kauden aikana, saa pelioikeuden 2. divisioonan jumbofinaaleihin.

Mestaruussarjan liigafinaalit, mestaruussarjakarsinta (kaksi parasta mestaruussarjaan kaudeksi 2015-2016) ja 2. divisioonan jumbofinaalit pelataan samalla systeemillä kuin kaudella 2013-2014. Ainoastaan karsinta 1. divisioonaan pelataan uudella systeemillä.

Karsinta 1. divisioonaan pelataan kuuden joukkueen kesken niin, että sovelletaan mestaruussarjan liigafinaalisysteemiä. Toisin sanoen 1. divisioonan joukkueet sijoilta 12 ja 13 pääsevät suoraan karsintojen neljän parhaan joukkueen joukkoon. Kaksi muuta neljän parhaan joukkoon yltävää joukkuetta selviää ensimmäisen vaiheen otteluista. Toiseen vaiheeseen pääsee voittaja ottelusta, jossa kohtaavat 2. divisioonan A-lohkon kolmonen ja B-lohkon nelonen. Toiseen vaiheeseen etenee myös voittaja peliparista 2. divisioonan B-lohkon kolmonen ja A-lohkon nelonen. Karsinnan toisessa vaiheessa on mukana neljä joukkuetta ja pelataan kaikki kaikkia vastaan. Kaksi parasta joukkuetta nousee 1. divisioonaan kaudeksi 2015-2016.

Mahdollinen 3. divisioona kaudella 2015-2016

Päätettiin, että Pirkanmaan Pool-liigan kauden 2014-2015 2. divisioonan runkosarjan A- ja B-lohkon joukkueita niiden sarjasijoitusten perusteella saatetaan siirtää 3. divisioonaan kaudeksi 2015-2016, jos ko. uusi sarjataso päätetään perustaa.

Joukkueen nousuhaluttomuus, palkintorahat ja sarjatason määräytyminen

Jos joukkue kieltäytyy nousemasta mestaruussarjaan tai 1. divisioonaan sarjatasoa alempaa ja joukkueen kotiottelupaikan kelpoisuus ei riitä (ts. biljardipöytä tai muut peliolosuhteet eivät täytä ylemmän sarjatason asettamia sääntövaatimuksia), joukkueella ei ole nousupakkoa. Joukkue saa palkintorahansa normaaliin tapaan ja sillä on oikeus jatkaa liigassa aiemmalla sarjatasollaan.

Jos em. pelipaikkakelpoisuusongelmaa ei ole, palkintorahan vastaanottamalla joukkue hyväksyy nousunsa sarjatasoa ylemmäs. Ellei joukkue tämän jälkeen käytäkään paikkaansa sarjaporrasta ylempänä, joukkueen saamat palkintorahat palautetaan Pirkanmaan Pool ry:lle ilmoittautumisajan puitteissa ja joukkue saa ilmoittautua aiemmalle sarjatasolleen. Ellei joukkue palauta saamiaan palkintorahoja ilmoittautumisajan puitteissa, joukkueella on oikeus ilmoittautua vain alimmalle mahdolliselle sarjatasolle.


 

Katso myös

Muut tiedotteet


SEURA | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | KESKUSTELU