Pirkanmaan Pool ry.

SEURA | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | KESKUSTELU  


 

Hallituksen kokouspöytäkirja 21.09.2009

Aika:
Maanantai 21.09.2009 klo 18:00

Paikka:
Galaxie Center, Rautatienkatu 27, 33100 Tampere

Läsnä:
Gösta Huttunen
Harri Hepo-oja
Pauli Järvinen
Mika Salonen

1. § Kokouksen avaaminen

Puheenjohtaja Gösta Huttunen avasi kokouksen klo 18:11.

2. § Puheenjohtajan, sihteerin ja pöytäkirjantarkastajien valinta

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Gösta Huttunen, sihteeriksi Mika Salonen ja pöytäkirjantarkastajiksi Harri Hepo-oja ja Pauli Järvinen.

3. § Kokouksen päätösvaltaisuuden tarkastus

Kokous todettiin oikein koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

4. § Biljardikoulu alle 18-vuotiaille nuorille sekä naisille

Pitkälti Gösta Huttusen ajatusten pohjalta päätettiin järjestää biljardikoulu. Juniorien opastuksesta vastaa Aki Heiskanen. Tyttöjä ja naisia biljardissa opastaa Aino Pehkonen. Biljardikoulu aloittaa toimintansa marraskuussa 2009 ja siitä tullaan tiedottamaan tarkemmin Pirkanmaan Pool ry:n Internet-sivuilla. Tehdään myös erillinen kutsu, jota jaetaan nuorisotaloihin.

Lisäksi keväällä 2010 järjestetään junioreiden ja naisten Pirkanmaan mestaruuskilpailut.

5. § Pool-liigan 2. divisioonan jumbofinaalitapahtuma kaudella 2009-2010

Päätettiin järjestää 20. Pirkanmaan Pool-liigan sarjakauden kunniaksi 2. divisioonan jumbofinaalit-niminen joukkuekilpailu keväällä 2010 pelattavien liigafinaalien ja karsintojen yhteydessä. Mika Salosen aloitteesta alkunsa saaneissa jumbofinaaleissa 2. divisioonan runkosarjan neljä huonointa runkosarjan loppuun saakka pelannutta joukkuetta (ts. sarjasta suljetuilla ei osanotto-oikeutta) pelaavat 9-palloa. Kaikki joukkueet pelaavat vastakkain kertaalleen. Paras joukkue palkitaan 2. divisioonan osanottomaksua vastaavalla summalla.

6. § Palkinnot kaudella 2009-2010

Katsottiin aiheelliseksi pitäytyä kauden 2008-2009 palkinnoissa ja rahasummissa. Toisin sanoen runkosarjan, liigafinaalien ja liigacupin palkitsemiskäytäntö säilyy ennallaan. Pirkanmaan mestaruuskilpailuissakin jaetaan pokaaleita vanhaan malliin.

7. § Sarjanousijat ja -karsijat sekä loppupelitapahtuma keväällä 2010

Päätettiin järjestää Pirkanmaan Karjala Pool-liigan keväinen loppupelitapahtuma Galaxie Centerissä. Tuolloin mestaruussarjan runkosarjan kuusi parasta pääsevät liigafinaaleihin. Ne pelaavat tutun kaavan mukaisesti ratkoen keskenään Pirkanmaan liigamestaruuden. Kuten runkosarjassa, niin myös liigafinaaleissa pelimuoto on ensi kertaa 10-pallo.

Sarjatasoa ylemmäs nousevat 1. divisioonan runkosarjan kaksi parasta ja 2. divisioonan kolme parasta joukkuetta. Sitä vastoin mestaruussarjan runkosarjan huonoin putoaa suoraan 1. divisioonaan. Vastaavasti 1. divisioonan huonoin tipahtaa 2. divisioonaan.

Mestaruussarjan joukkueet sijoilta 9 ja 10 joutuvat karsimaan kahdesta mestaruussarjapaikasta yhdessä 1. divisioonan 3. ja 4. joukkueen kanssa. Karsinnassa joukkueet pelaavat 10-palloa kaikki toisiaan vastaan tasapelejä tuntematta.

1. divisioonan joukkueet sijoilta 10 ja 11 karsivat samalla tavalla 2. divisioonassa sijoille 4 ja 5 sijoittuneiden joukkueiden kanssa. Karsinnan, jossa pelimuotona on 9-pallo, kaksi parasta pelaavat 1. divisioonassa sarjakaudella 2010-2011.

Kuten kohdassa 5 päätettiin, loppupelitapahtuman yhteydessä järjestetään ensimmäistä kertaa myös 2. divisioonan jumbofinaalit.

Sovittiin lisäksi, että em. joukkueiden pelaajat ovat edustuskelpoisia loppupeleissä (liiga- ja jumbofinaalit sekä karsinnat) vain siinä tapauksessa, että heidän nimiinsä on merkitty vähintään kuusi runkosarjaottelua. Näin ollen sekä pelatut ottelut että mahdolliset luovutusvoitot lasketaan pelaajien eduksi.

8. § Liigatulosten päivittäjäksi Mika Salonen

Pirkanmaan Pool ry:n Internet-vastaava Mika Salonen tarjoutui päivittämään liigatuloksia ja hänet valittiin hoitamaan tehtävää toistaiseksi. Kari Talvio siirtyy syrjään päivittäjän tontilta. Salosen ottaessa tehtävän hoitaakseen korostettiin, että tulokset on ilmoitettava ajoissa, sillä luovutuksia tulee sääntöjen vastaisesta toiminnasta hyvinkin herkästi.

9. § Muut esille tulevat asiat

Keskusteltiin 10-pallon virallisista säännöistä, tiistaina 22.09.2009 järjestettävästä liigainfotilaisuudesta ja tupakoinnista liigaotteluiden yhteydessä. Ei tehty uudistuksia.

10. § Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 18:42.


 

Katso myös

Muut tiedotteet


SEURA | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | KESKUSTELU