Pirkanmaan Pool ry.

SEURA | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | KESKUSTELU  


 

Hallituksen kokouspöytäkirja 16.06.2009

Aika:
Tiistai 16.06.2009 klo 17:45

Paikka:
Pool Garden, Sammonkatu 44, 33540 Tampere

Läsnä:
Gösta Huttunen
Harri Hepo-oja
Mika Salonen
Kari Talvio
Pauli Järvinen

1. § Kokouksen avaaminen

Puheenjohtaja Gösta Huttunen avasi kokouksen klo 17:45.

2. § Puheenjohtajan, sihteerin ja pöytäkirjantarkastajien valinta

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Gösta Huttunen, sihteeriksi Mika Salonen ja pöytäkirjantarkastajiksi Harri Hepo-oja ja Pauli Järvinen.

3. § Kokouksen päätösvaltaisuuden tarkastus

Kokous todettiin oikein koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

4. § Otteluvoitosta ja tasapelistä saatavat pisteet

Jotta voittojen merkitys korostuisi entisestään ja luovutukset vähenisivät, päätettiin muuttaa otteluiden pistesysteemiä. Kaudesta 2009-2010 alkaen joukkue saa otteluvoitosta kolme pistettä (aiemmin kaksi pistettä) ja tasapelistä edelleen yhden pisteen.

5. § Otteluluovutussääntö kaudesta 2009-2010 alkaen

Käsiteltiin Pirkanmaan Pool ry:n hallitukselle tulleet aloitteet ja toivomukset, jotka koskevat luovutussääntöä ja sen muuttamista. Huomioitiin myös mm. keskustelupalstalla ko. säännöstä käyty keskustelu sekä se, millaisia otteluluovutuksia ja vajaalukuisilla joukkueilla pelaamista koskevat säännöt ovat olleet 1990- ja 2000-luvuilla.

Päätettiin uudistaa luovutussääntö kaudelle 2009-2010. Kullakin joukkueella on edelleen oikeus luovuttaa yksi ottelu - syystä tai toisesta. Tuttuun tapaan tulosten ilmoittaminen myöhässä tulkitaan koko ottelun luovuttamiseksi. Toisesta luovutuksesta joukkue suljetaan sarjasta ja tämän jälkeen menetellään, kuten ennenkin.

Katsottiin parhaaksi, että jokainen luovutettu ottelu ja yksittäinen luovutettu peli (yhdessä ottelussa siis neljä peliä) vaikuttavat voitettuihin peleihin (+P) ja hävittyihin peleihin (-P) sekä voitettuihin eriin (+E) ja hävittyihin eriin (-E). Luovutetun pelin erätulos on esim. mestaruussarjassa 5-0. Kokonaan luovutetun ottelun lopputulos voi olla esim. 4-0 (20-0). Koko ottelun luovutusvoitosta joukkue saa kolme pistettä.

Jokainen luovutettu peli merkitään jonkun pelaajan nimiin (joko turhaan paikalla olleille, rankinglistan mukaan joukkueen neljälle parhaalle tai parhaalle, jota ei ole nimetty ottelupöytäkirjaan). Esim. 5-0-luovutusvoitot lisäävät pelaajien henkilökohtaisten otteluvoittojen lukumäärää. Vastaavasti luovuttaneelle pelaajalle kirjataan 0-5-otteluhäviö.

Ottelupöytäkirjaan ei saa kirjoittaa poissaolevan pelaajan nimeä. Jos vastustajaa ei ole, pöytäkirjaan kirjataan vastustajaksi "Ei vastustajaa" ja erätulos 5-0. Tulospäivittäjä huolehtii siitä, että luovutuksella tullut 0-5-häviö menee oikean pelaajan nimiin. Siinä tapauksessa, että luovuttanutta joukkuetta on edustanut ko. otteluun mennessä vain kolme pelaajaa, 0-5-häviötä ei laiteta rankinglistalla kenenkään pelaajan nimiin vaan myös tulospalveluun kirjataan vastustajaksi "Ei vastustajaa".

Jos pelataan kolmella pelaajalla neljää vastaan, peliparit arvotaan eikä niitä saa sopia. Luovutettu peli merkitään täysilukuisen joukkueen läsnä olevalle pelaajalle 5-0-voitoksi ja vajaalukuiselle joukkueelle hävityksi. Puuttuvan pelaajan nimeksi on laitettava "Ei vastustajaa". Kolmella kolmea vastaan pelattaessa neljättä peliä ei huomioida lainkaan.

Lopuksi kumottiin Jan Launon tekemää vastaprotestia 01.-08.04.2009 käsiteltäessä luovutussääntöön jo tehdyt uudistukset, jotka koskevat kautta 2009-2010. Ne mitätöidään.

6. § Sarjaotteluiden aloittamisaikaa koskeva sääntötarkennus

Todettiin hyväksi vanha käytäntö, jonka mukaan sarjaottelut alkavat otteluohjelmien mukaisina päivinä klo 18:00. Yli puoli tuntia myöhästyvän joukkueen tulkitaan luovuttaneen ottelu, jos osapuolet eivät ole toisin sopineet.

Todettiin, että yksittäisen pelaajan on oltava pelipaikalla viimeistään siinä vaiheessa, kun hänen oma pelivuoronsa alkaa. Jos pelaaja ei tule paikalle tai käy pelipaikalla pelaamatta hänelle pöytäkirjaan merkittyä ottelua, esim. 0-5-häviö kirjataan hänen nimiinsä ja hänen vastustajalleen merkitään 5-0-voitto. Ottelupöytäkirjaa laadittaessa ja pelijärjestystä arvottaessa tällaiset aikatauluseikat on syytä huomioida, jotta pelit saataisiin pelattua.

7. § Nimeään ja kotipaikkaansa vaihtavan joukkueen sarjataso

Jos joukkueella on sarjapaikka mestaruussarjassa tai 1. divisioonassa, mutta joukkue vaihtaa nimeään ja kotipelipaikkaansa ennen seuraavan kauden alkua ja haluaa kaikesta huolimatta ilmoittautua mestaruussarjaan tai 1. divisioonaan, tässä tapauksessa vähintään kolmen joukkueen edelliskauden pelaajista on pelattava joukkueen kokoonpanossa uuden kauden aikana. Jos joukkueen kokoonpano uudistuu tuota enemmän, tällöin joukkue tulkitaan uudeksi joukkueeksi ja se voi ilmoittautua vain 2. divisioonaan.

8. § Suunsoitto ja muu epäurheilijamainen käytös liigatoimintaan liittyen

Todettiin, että Pirkanmaan Pool ry:n hallitus voi langettaa sanktion pelaajalle tai joukkueelle, joka toimii epäurheilijamaisesti liigaottelussa tai muualla Pirkanmaan liigatoimintaan liittyen (esim. keskustelupalstalla). Epäurheilijamaisesti kanssapelaajansa toimesta kohdeltu pelaaja voi tehdä protestin ja toimittaa sen hallituksen käsiteltäväksi.

9. § Muut esille tulevat asiat

Vahvistettiin aiempi päätös siitä, että 9-palloa pelataan 1. ja 2. divisioonassa kaudella 2009-2010. Toistaiseksi 10-palloa pelataan ainoastaan mestaruussarjassa.

10. § Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 19:02.


 

Katso myös

Muut tiedotteet


SEURA | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | KESKUSTELU