Pirkanmaan Pool ry.

SEURA | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | KESKUSTELU  


 

Hallituksen kokouspöytäkirja 14.01.2009

Vuoden 2008 lopulla pelipaikoissa havaittuja asioita sekä pelaajilta tulleita aloitteita ja kehitysideoita pohdittuaan Pirkanmaan Pool ry:n hallitus on päättänyt alla olevaa.

Ottelutulosten ja -ajankohtien päivitysmenetelmät sekä tulospäivittäjät

Pohdittiin tulospalvelun päivityksen nykytilaa, sen vahvuuksia ja heikkouksia. Todettiin, että varsin kattava tulospaketti on kuitenkin päivityksen osalta niin pienitöinen ja pitkälle automatisoitu, että päivitykseen ei ole syytä tehdä suurempia muutoksia.

Päivitysasiaa pohdittaessa yhtenä vaihtoehtona nostettiin jälleen kerran ajatus siitä, että kunkin liigajoukkueen yhteyshenkilö tms. tulosten lähettämisestä pääsääntöisesti vastaava henkilö päivittäisi itse joukkueensa ottelutulokset salasanasuojattuun päivitysosioon, joka toimisi Pirkanmaan Pool ry:n verkkosivuston yhteydessä.

Katsottiin kuitenkin parhaaksi pitäytyä nykyisissä päivitysmenetelmissä. Näin Pirkanmaan Pool ry:n edustajien on helpompi puuttua havaittuihin epäkohtiin ja puutteellisuuksiin sekä muutenkin valvoa liigan yleistä sujumista, koska ottelutulokset, pelipäivämuutokset, muut kirjaukset ja korjaukset tehdään PM-Poolin tulospäivittäjien voimin. Kuten todettua, runkosarjaotteluiden tulosten ja pelipäivien päivitys on ajallisesti hyvin nopea toimenpide.

Päätettiin, että Kari Talvio ja Tomi Keskinen jatkavat toistaiseksi runkosarjaotteluiden tulospäivittäjinä. Internet-vastaava Mika Salosen tuuraa heitä tarvittaessa. Salosen toimenkuvaan kuuluvat lisäksi mm. Pirkanmaan mestaruuskilpailuiden, liigacupin ja liigakauden päättävän loppupelitapahtuman tulostiedotus sekä maratontaulukon päivitys.

Tarkennuksia joukkueita koskeviin tupakointi- yms. erityissääntöihin

Kuten on tiedossa, jotkut pelipaikat ovat kieltäneet esim. tupakoinnin, nuuskan ja päihtyneenä pelaamisen tiloissaan. Tämä on varsin ymmärrettävää monessakin tapauksessa, joten tällaiseen käytäntöön ei katsottu olevan aiheellista tehdä muutoksia.

Hallituksen jäsenten kesken pohdittiin sellaistakin tilannetta, jossa yksittäinen joukkue haluaisi kieltää esim. nuuskan liigapeliensä aikana. Asiaa pohdittiin pitkään ja monelta kantilta. Lopulta päätettiin, että mikäli liigapelipaikka ei ole tällaisessa tapauksessa nuuskausta erikseen kieltänyt, lähtökohtaisesti joukkueiden on pelattava ottelunsa pelipaikassa vallitsevien sääntöjen ja käytäntöjen mukaisesti, ellei joukkueiden kesken toisin sovita. Luonnollisesti vaaditaan myös pelipaikan hyväksyntä, jos on kyse jostain suuremmasta erityisjärjestelystä.

Tässä yhteydessä on syytä muistuttaa herrasmiessäännöistä ja siitä, että joukkueet voivat sopia tupakointikiellosta ja muista terveellisiä elämäntapoja edistävistä toimenpiteistä myös keskenään. Varsin usein pelaamassa on myös alaikäisiä. Nykyisin pelipaikat ovat pääsääntöisesti savuttomia, mutta poikkeuksia löytyy. Tupakointi vaarantaa sivullisten terveyden toisin kuin nuuskaus. Juuri siksi tällaisissa pelipaikoissa on hyvin toivottavaa, että ennen liigapelien alkamista joukkueet keskustelevat keskenään tupakoinnista ja siitä, voitaisiinko tupakointi suorittaa ulkona, jos sitä jossain täytyy harjoittaa. Näin taattaisiin miellyttävät ja terveelliset peliolosuhteet myös heille, jotka eivät pelatessaan halua altistua tupakansavulle. Kanssapelaajien huomiointi on suotavaa tällaisissakin asioissa.

Pirkanmaan Pool ry:n hallitus seuraa tilannetta ja tekee tarvittaessa muutoksia liigasääntöihin, jotka koskevat kaikkia pelipaikkoja ja pelaajia. Varsinkin pelipaikoissa sisällä tapahtuva tupakointi on suurennuslasin alla, jos se aiheuttaa eripuraa liigaotteluissa. Etenkin alaikäisten pelaajien pelatessa on syytä olla tarkkana tupakoinnin suhteen.

Joukkueen vaihtamista kesken kauden koskeva liigasääntö syynättävänä

Kerrottakoon aluksi, että Pirkanmaan Pool-liigassa on vuosikausia ollut sääntö, jonka mukaan pelaaja saa yhden kauden aikana edustaa vain yhtä joukkuetta. Saman säännön nojalla Pirkanmaan liigacupissa jotain liigajoukkuetta edustava pelaaja saa pelata liigapelejä saman kauden aikana vain siinä yhdessä ja samassa joukkueessa.

Pelaajilta tulleen aloitteen mukaisista ikivanhan liigasäännön olemassaoloa ja mielekkyyttä pohdittiin Pirkanmaan Pool ry:n hallituksen jäsenten kesken monelta eri kantilta. Sääntö on tiettävästi alun perin tehty ns. ostopelaajien hankinnan estämiseksi.

Todettiin, että mikäli pelaajat saisivat vapaasti vaihtaa joukkuetta kesken kauden niin halutessaan, olisi siirtoliikenne aivan liian vilkasta ja siinä ei pysyisi kukaan perässä. Tällainen sääntövaihtoehto suljettiin pois hyvin pikaisen mietinnän jälkeen.

Jos taas joukkueet saisivat keskenään sopia yksittäisen pelaajan siirtymisestä joukkueesta toiseen kesken kauden, siirtoliikenne rauhoittuisi. Tällä tavalla mahdollistettaisiin se, että joukkuekavereidensa kanssa heti alkukaudesta riitaantunut pelaaja voisi jatkaa liigapelaamista toisessa joukkueessa vielä saman kauden aikana. Tätä pohdittaessa huomioitiin myös se seikka, että varsin usein pelaaja nimetään pikaisesti johonkin joukkueeseen kauden alkaessa, mutta kauden vanhetessa hänelle löytyisikin pelipaikka jostain toisesta joukkueesta, joka mahdollisesti kärsii pelaajapulasta.

Pohdittiin myös sellaista vaihtoehtoa, että esim. 1. divisioonassa hyvän syyskauden pelannut pelaaja voisi kevätkaudeksi siirtyä mestaruussarjajoukkueeseen. Vastaavasti esim. joku kokenut mestaruussarjapelaaja voisi loppukaudesta tulla vahvistukseksi 1. divisioonassa pelaavaan joukkueeseen, jotta hänen uusi joukkueensa säästyisi mahdolliselta sarjapaikkakarsinnalta tai suoralta putoamiselta 2. divisioonaan.

Pitkällisen pohdinnan päätteeksi päätettiin, että nykyinen pelaajalta joukkueen vaihtamisen kesken kauden kieltävä sääntö on kaikessa yksinkertaisuudessaan riittävä ja toimiva. Siihen ei ole akuuttia tarvetta tehdä muutoksia, joten todella pitkään käytössä ollut sääntö pysyy ennallaan. Tämä tietää sitä, että saman kauden aikana yksittäinen pelaaja saa edelleenkin pelata vain yhdessä liigajoukkueessa.


 

Katso myös

Muut tiedotteet


SEURA | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | KESKUSTELU