Pirkanmaan Pool ry.

SEURA | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | KESKUSTELU  


 

Pirkanmaan Pool ry:n biljardikoulun päätöskilpailun tulokset

Helmi-maaliskuussa 2010 toista kertaa järjestetty Pirkanmaan Pool ry:n kolmiosainen biljardikoulu kasvatti suosiotaan ensikertaan verrattuna. Tampereen Galaxie Centerissä maanantaisin 22.02.-08.03.2010 pidettyyn kouluun osallistui yhdeksän nais- tai tyttöpelaajaa sekä neljä alle 18-vuotiasta poikaa. Biljardikoulussa opetuksesta vastasivat Pirkanmaan Pool ry:n jäsenet Aino Pehkonen ja Aki Heiskanen sekä Akia aloituskerralla tuurannut Abbas AL-marayati.

Biljardikoulussa opitut taidot joutuivat todelliseen testiin naistenpäivänä 08.03.2010 pelatussa biljardikoulun päätöskilpailussa. Aino Pehkonen toimi kilpailun tuomarina. Kahdessa lohkossa pelaajat pelasivat 9-pallon nopeutettua versiota, jossa pakkaan pantiin yhdeksikön lisäksi pallot 1-5. Laillisesti ysin pussittanut voitti erän. Pelattiin vuoroaloituksin ja ilman vallisääntöä. Pelivoittoon vaadittiin kaksi erää, mutta koska ykköslohkossa tahti oli rivakampi, kakkoslohkon erämäärä pudotettiin yhteen.

Pirkanmaan Pool-liigan 2. divisioonaa Multsun Pantterit 2:ssa kaudella 2009-2010 pelannut Mikko Stenman ei ollut mukana päätöskilpailussa, kuten eivät myöskään Carita ja Susanna Granat. Misca Granat sen sijaan sijoittui ykköslohkossa toiseksi häviten lohkon ykköspaikan niukasti Kati Klemolalle heidän keskinäisen ottelunsa turvin. Mikko Stenmanin joukkuekaveri Samuli Kumpulainen vastasi jopa aloitusparttista eli putsasi pöydällisen palloja ilman, että Sari Kopra pääsi lyömään lyöntiäkään! Sari Seppälä, joka oli mukana jo toisessa biljardikoulussaan, täydensi pelaajistoltaan toista lohkoa kokeneemman ykköslohkon ja taisteli lohkovoitosta viimeiseen saakka.

Lempäälä oli vahvasti edustettuna myös toisessa lohkossa, jossa Susanna "Suski" Salmi sijoittui toiseksi. Lohkon piikkipaikan ja samalla myös finaalipaikan nappasi viimeisessä ottelussaan "Suskin" voittanut Anne Kokkonen. Myös Merja Vesterbacka ja Simo Aalto kehittyivät kovasti koulun aikana ja pääsivät pelivoittojen makuun. Erityismaininnan ansaitsee Mari Nisonen, joka pienokaisen odotuksesta huolimatta jaksoi keskittyneesti treenata ja kehittyikin huimasti koko biljardikoulun ajan!

Kuvassa yleisnäkymää biljardikoulun päätöskilpailusta

Lohko 1

Kumpulainen Samuli - Granat Misca 1 - 2
Kopra Sari - Kumpulainen Samuli 2 - 1
Seppälä Sonja - Klemola Kati 2 - 1
Klemola Kati - Granat Misca 2 - 0
Kumpulainen Samuli - Seppälä Sonja 0 - 2
Kopra Sari - Granat Misca 1 - 2
Kumpulainen Samuli - Klemola Kati 0 - 2
Seppälä Sonja - Granat Misca 0 - 2
Klemola Kati - Kopra Sari 2 - 1
Seppälä Sonja - Kopra Sari 0 - 2

Lohko 2

Nisonen Mari - Vesterbacka Merja 2 - 0
Aalto Simo - Salmi Susanna 1 - 2
Aalto Simo - Kokkonen Anne 2 - 1
Salmi Susanna - Nisonen Mari 2 - 0
Salmi Susanna - Vesterbacka Merja 2 - 0
Aalto Simo - Nisonen Mari 0 - 1
Kokkonen Anne - Vesterbacka Merja 1 - 0
Kokkonen Anne - Nisonen Mari 1 - 0
Aalto Simo - Vesterbacka Merja 0 - 1
Salmi Susanna - Kokkonen Anne 0 - 1

Loppuottelu

Klemola Kati - Kokkonen Anne 2 - 1

Kuvassa voittolautasen luovuttanut Mika Salonen ja kisavoittaja Kati Klemola

Biljardikoulun päätöskilpailun voiton vei Kati Klemola. Anne Kokkonen johti jännittävää finaalia 1-0, mutta kokemuksellaan Kati tasoitti ja niittasi 2-1:een hallitulla ysiratsullaan. Se oli siinä! Näin edellisen biljardikoulun päätöskilpailun hopeasija kirkastui kullaksi, mistä onnittelut Katille! Huolellisesti lyönteihinsä valmistautunut ja eri osa-alueilla petrannut Anne tarjosi erittäin hyvän vastuksen.

Toivottavasti koululaiset nähdään biljardipöytien ääressä vielä monet kerrat koulun jälkeenkin. Kilpailua seuranneet Pirkanmaan Pool ry:n puheenjohtaja Gösta Huttunen ja kilpailukaaviota täytellyt Internet-vastaava Mika Salonen totesivat yhteen ääneen, että biljardikoulun myötä osallistujien pelaaminen oli muuttunut täysin. Esim. Simo Aaltoa ei tuntisi samaksi pelaajaksi kuin koulun alkaessa. Joten hyvät koululaiset, nyt vaan rutkasti treeniä ja kehittämään koulussa opetettuja taitoja. Biljardiharrastus on hyvällä mallilla ja lähtökohdat pelaamisen kehittämiseen myös jatkossa ovat mainiot.

Suurkiitokset biljardikoululaisille, kouluttajille ja Pirkanmaan Pool ry:n biljardikoulun pelipaikkana toimineelle Galaxie Centerille! Biljardikoulun päätöskilpailun kilpailukaavion tarjosi Pirkanmaan Pool ry:n yhteistyökumppaneihin lukeutuva Resulttia Solutions, joka lahjoitti myös kilpailun voittolautasen.

Pirkanmaalla muutakin biljarditoimintaa nuorille ja naisille

Pirkanmaan Pool ry:n biljardikoulu on tarkoitus järjestää jatkossakin. Sitä ennen pelataan kuitenkin mm. nuorten ja naisten Pirkanmaan 9-pallomestaruuskilpailut Galaxie Centerissä sunnuntaina 21.03.2010. Tervetuloa mukaan!

Ikään kuin Pirkanmaan Pool ry:n esimerkin innoittamina Galaxie Center ja Ravintola Biljardihovi ovat aloittelemassa nuorille ja naisille suunnattua valmennus- ja kilpailutoimintaa. Lisäksi Pyhäjärven Siimaseuralla on järjestetty useita naisbiljardia tukevia tapahtumia, joista viimeisimpänä Resulttia Solutions -parikilpailu. Naisten ja nuorten pool-biljardi on siis hyvässä nosteessa Pirkanmaalla.


 

Katso myös

Muut tiedotteet


SEURA | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | KESKUSTELU