Pirkanmaan Pool ry.

SEURA | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | KESKUSTELU  


 

Osallistumiskutsu Pirkanmaan Pool-liigaan 2021-2022

Pirkanmaan Pool ry:n järjestämä Pirkanmaan Biljardikauppa.fi Pool-liiga 2021-2022 pelataan neljän pelaajan joukkueilla. Joukkue voi olla mikä tahansa ryhmä, kunhan se ilmoittaa paikan, jossa pelaa kotiottelunsa Pirkanmaalla.

Liigassa kolme sarjatasoa

Pool-liigan sarjatasot ovat mestaruussarja, 1. divisioona ja 2. divisioona, josta uudet joukkueet aloittavat. Viime kaudella sivuttiin ennätystä, kun joukkueita oli 56 kpl.

Pöytävaatimukset eri sarjatasoilla

2. divisioonassa kelpaa 7, 8 tai 9 jalan mittainen pool-pöytä, 1. divisioonassa 8 tai 9 jalan mittainen pool-pöytä ja mestaruussarjassa 9 jalan mittainen pool-pöytä. Pelialue on 7-jalkaisella pöydällä 192 x 96 cm, 8-jalkaisella 224 x 112 cm ja 9-jalkaisella 254 x 127 cm.

Kaikilla sarjatasoilla pallokoko tulee olla noin 57 mm sekä pöydissä normaalit vallit, pussit ja verat. Kaikilla sarjatasoilla pelipöydän ympärillä on joka paikassa oltava vähintään sen verran tilaa, että lyöminen sääntöjen sallimalla kepillä onnistuu. Mestaruussarjassa pöydän ympärillä tulee olla pelitilaa noin 150 cm ympäriinsä. Rajatapauksissa pöytien pelikelpoisuudesta päättää PM-Poolin kilpailutoimikunta.

Jos omalla työpaikallasi tai pubissasi ei ole tällaista virallista pöytää, voi pelivuoron varaamisesta sopia jonkun salin tai toisen ravintolan kanssa. Samasta paikasta sallitaan useampia joukkueita.

Pelisysteemi ja -säännöt

Runkosarja jakautuu syys- ja kevätkauteen siten, että joukkueilla pelitahti on yleensä peli viikossa. Ottelut alkavat tiistaisin tai torstaisin klo 18:00. Otteluajankohtia voidaan kuitenkin joukkueiden keskinäisellä sopimuksella muuttaa. Runkosarjassa saman sarjatason/lohkon joukkueet kohtaavat kahdesti. Kausi päättyy finaaleihin ja karsintoihin.

Pelaajille joukkueen vaihtaminen kesken kauden ei ole sallittua, ellei kyseessä ole pelaaja, joka on syyskaudella pelattuaan anonut joukkuesiirtoa ja saanut luvan vaihtaa joukkuetta. Normaalisti yksittäinen pelaaja voi pelata vain yhdessä joukkueessa saman kauden aikana.

Huom! Mestaruussarjassa pelataan 10-palloa, muilla sarjatasoilla pelimuoto on 9-pallo. Pool-liiga pelataan voimassaolevilla Suomen Biljardiliitto ry:n virallisilla kilpailusäännöillä.

Osallistumismaksut liigaan

Koronan keskeyttämällä kaudella 2020-2021 mukana olleet joukkueet pääsevät kaudeksi 2021-2022 ilmaiseksi viime kauden mukaiselle sarjatasolleen. Kaikilta uusilta joukkueilta joukkuekohtainen osallistumismaksu on mestaruussarjaan 190 €, 1. divisioonaan 160 € ja 2. divisioonaan 130 €. Osallistumismaksu sisältää kauden ottelut, Biljardi-lehden tilauksen ja osallistumisen Pirkanmaan liigacupiin, joka on liigajoukkueiden yhteinen tasoituskilpailu. Muita maksuja ei kerätä. Myöskään pöytävuokria ei peritä ainakaan vierasjoukkueilta.

Kaikki ilmoittautumiset ja mahdolliset osanottomaksut 31.08.2021 mennessä

Ilmoittautuminen Pirkanmaan Pool-liigan kauteen 2021-2022 tapahtuu 01.-31.08.2021 seuraavalla nettilomakkeella: www.pirkanmaanpool.fi/ilmoittautuminen.shtml

Liigakaudelle 2021-2022 joukkueet voivat anoa villiä korttia haluamalleen sarjatasolle. Kirjalliset villi kortti -anomukset on tehtävä Pirkanmaan Pool ry:n hallitukselle viimeistään tiistaina 24.08.2021. Villi kortti -anomukseen tulee perusteluiden lisäksi laittaa vähintään neljä pelaajaa, jotka joukkueessa tulevat pelaamaan, jos joukkueen anomus hyväksytään.

Ilmoittautuminen vahvistetaan ja osanotto-oikeus liigaan myönnetään vasta, jos osallistumismaksu on maksettu 31.08.2021 mennessä Pirkanmaan Pool ry:n tilille NORDEA-TAMPERE FI2411463000854056 (BIC/SWIFT: NDEAFIHH). Maksettaessa on mainittava joukkueen nimi.


 

Katso myös

Muut tiedotteet


SEURA | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | KESKUSTELU