Pirkanmaan Pool ry.

SEURA | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | KESKUSTELU  


 

Pirkanmaan Pool ry:n kilpailutoiminta ja koronavirus

(Viimeksi muokattu: 22.07.2020)

Joulukuussa 2019 Kiinassa todettiin keuhkokuumetapauksia, joiden aiheuttajaksi ilmeni koronavirus COVID-19. Sittemmin koronatapauksia on todettu maailmanlaajuisesti. Maailman terveysjärjestö WHO julisti koronaviruksen maailmanlaajuiseksi pandemiaksi keskiviikkona 11.03.2020. Pandemialla tarkoitetaan yli maanosien leviävää epidemiaa.

Myös Pirkanmaan Pool ry:n kilpailutoiminnassa on suhtauduttava asiaan vakavasti, jotta toiminnassa mukana olevien terveys ei vaarantuisi tarpeettomasti ja koronavirus ei leviäisi.

Tästä johtuen Pirkanmaan Pool ry:n toimintaa, Pirkanmaan Pool-liigaa ja Pirkanmaan mestaruuskilpailuita yms. suunniteltuja biljarditapahtumia koskien on päätetty alla olevaa.

Jotta kaikki Pirkanmaan Pool ry:n kilpailutoimintaan ja koronavirukseen liittyvä tieto löytyisi mahdollisimman kattavasti yhdestä ja samasta paikasta, tätä tiedotetta tullaan päivittämään ja laajentamaan tarpeen vaatiessa.

Pirkanmaan Pool-liigan 2019-2020 sarjapaikkakarsinnat elokuussa 2020

Koronapandemia ei ole vielä hellittänyt, joten koronariskin minimoimiseksi Pirkanmaan Pool-liigan liigafinaalit ja 2. divisioonan jumbofinaalit jäävät järjestämättä. Karsinnat mestaruussarjaan ja 1. divisioonaan pelataan, mutta normaalista poiketen joukkueiden pelipaikoissa ja useamman päivän kuluessa. Lisätietoja löytyy hallituksen pöytäkirjasta.

Hallituksen kokouksen pöytäkirja 22.07.2020

Pirkanmaan Pool-liigan 2019-2020 loppupelit mahdollisesti elokuussa

Kuten alla kerrotaan, Pirkanmaan Pool-liigan runkosarja 2019-2020 keskeytyi 01.04.2020.

Tuolloin Pirkanmaan Pool ry:n hallitus päätti, että tilanteen niin salliessa liigakauden 2019-2020 loppupelitapahtuma järjestetään Galaxie Centerissä 01.-16.08.2020 välisenä aikana. Tavoitteena on, että liigafinaalit päättävät mestaruussarjakauden, mestaruussarjan ja 1. divisioonan sarjapaikoista karsitaan sekä jumbofinaalit pelataan 2. divisioonassa.

1. divisioonan runkosarjan kärkikaksikko Small Boys ja PPP 3, 2. divisioonan runkosarjan A-lohkon paras joukkue BCA 2 ja 2. divisioonan runkosarjan B-lohkon parhaana PPP 2 nousevat suoraan sarjatasoa ylemmäs kaudeksi 2020-2021.

Runkosarjan keskeytymisen takia hallitus päätti muokata sarjasysteemiä sen verran, että yksikään joukkue ei putoa suoraan, jos sarjapaikkakarsinnat saadaan pelattua suunnitellusti. Toisin sanoen mestaruussarjan runkosarjassa viimeiseksi jäänyt Bar Backyard Pool ja toiseksi viimeinen Ratsumestari 1 sekä 1. divisioonan runkosarjassa viimeiseksi jätetty Team Milla tai viimeistä edeltävä Reilukerho eivät tipahda suoraan sarjatasoa alemmas vaan ne karsivat sarjapaikoistaan, jos loppupelitapahtuma saadaan järjestettyä. Ellei saada, ko. joukkueet putoavat sarjatasoa alemmas kaudeksi 2020-2021.

Koska runkosarja keskeytyi ja runkosarjaotteluita jäi pelaamatta, hallitus päätti laskea pelaajilta loppupeleihin vaadittavaa ottelumäärää. Pelaajan on oltava pelannut kauden aikana vähintään neljä (4) runkosarjaottelua, jotta pelaaja saa osallistumisoikeuden kauden 2019-2020 loppupeleihin. Ottelumäärää laskettaessa huomioidaan myös pelaajan nimiin kirjatut luovutukset (pelatut ottelut + luovutusvoitot = kaikki ottelut).

Jos loppupelit pelataan, mestaruussarjan liigafinaaleissa pelaa runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta. Avauskierroksella pelataan ottelut Hustlers - NB-Team, PPP 1 - BCA 1, Piljardikerho - LYPP ja BC/X - Playboys. Ottelut ovat kaaviossa tuossa järjestyksessä. Otteluiden voittajat jatkavat semifinaaleihin ja häviäjät putoavat pois. Semifinaalien voittajat menevät loppuotteluun ja häviäjät pelaavat pronssista. Pelimuoto on 10-pallo. Runkosarjasta tuttu kotietusääntö ei ole käytössä. Mestaruussarjan liigafinaaleissa ei ole tasapelejä vaan pelein 2-2 päättyvässä ottelussa, jossa erätkin menevät tasan, voittaja ratkaistaan spottipallokilpailulla.

Jos loppupelit järjestetään, hallituksen päättämällä tavalla kahdesta paikasta mestaruussarjaan karsivat mestaruussarjan joukkueet runkosarjan sijoilta 13.-16. ja 1. divisioonan joukkueet runkosarjan sijoilta 3.-6. Pelimuoto on 10-pallo. Kaavion mukaisessa järjestyksessä ensimmäisen kierroksen ottelut ovat VBK 1 - Underdogs, Pooligans - Bar Backyard Pool, Ratsumestari 1 - Bäckkäri 1 ja FD Semafori - BKS Sankarit. Otteluiden voittajat pääsevät toiselle kierrokselle ja häviäjät ovat oikeutettuja 1. divisioonaan kaudella 2020-2021. Toisen kierroksen ottelunsa voittavat joukkueet (2 kpl) saavat osallistumisoikeuden mestaruussarjaan kaudeksi 2020-2021 ja häviäjät 1. divisioonaan. Toisin sanoen karsinnan kuusi heikointa ovat oikeutettuja pelaamaan 1. divisioonassa kaudella 2020-2021. Karsinnoissa ei tunneta tasapelejä vaan tasan 2-2 päättyvässä ottelussa, jossa erätkin menevät tasan, voittaja ratkaistaan spottipallokilpailulla.

Jos loppupelit järjestetään, hallituksen tekemällä päätöksellä kahdesta paikasta 1. divisioonaan karsivat 1. divisioonan joukkueet runkosarjan sijoilta 13.-16. ja 2. divisioonan runkosarjan A- ja B-lohkon joukkueet sijoilta 2.-3. Pelimuoto on 9-pallo. Ensimmäisellä kierroksella ovat kaaviojärjestyksessä ottelut BK Nekala 2 - Musta Ysi, LeTo - Team Milla, Reilukerho - Poolers ja Team Milla Magiat - BKS Sisukkaat. Otteluiden voittajat pääsevät toiselle kierrokselle ja häviäjät ovat oikeutettuja 2. divisioonaan kaudella 2020-2021. Toisen kierroksen ottelunsa voittavat joukkueet (2 kpl) saavat osallistumisoikeuden 1. divisioonaan kaudeksi 2020-2021 ja häviäjät 2. divisioonaan. Toisin sanoen karsinnan kuusi heikointa ovat oikeutettuja pelaamaan 2. divisioonassa kaudella 2020-2021. Karsinnoissa ei tunneta tasapelejä vaan tasan 2-2 päättyvässä ottelussa, jossa erätkin menevät tasan, voittaja ratkaistaan spottipallokilpailulla.

Lisäksi mahdollisesti pidettävän loppupelitapahtuman yhteydessä järjestetään 2. divisioonan jumbofinaalit. Jumbofinaaleissa 2. divisioonan runkosarjan A-lohkon kaksi huonointa (11. Bertel Kakkonen ja 12. Ylävoima) ja B-lohkon kaksi huonointa (11. Ratsumestari 3 ja 12. Pispalan Köö) pelaavat 9-palloa. Kaikki joukkueet pelaavat vastakkain kertaalleen. Tasapelejä ei ole vaan tarvittaessa voittaja ratkeaa spottipalloilla.

Jos loppupelitapahtumaa ei saada järjestettyä, Pirkanmaan Pool-liigan liigamestari 2019-2020 jää ratkaisematta ja loppupelitapahtuman palkintoja ei jaeta. Tällöin jaetaan ainoastaan runkosarjan palkinnot joukkueille ja pelaajille.

Mikäli loppupelitapahtuma ei toteudu, kaudeksi 2020-2021 sarjatasoa ylemmäs nousevat suoraan 1. divisioonan runkosarjan kärkikaksikko Small Boys ja PPP 3, 2. divisioonan runkosarjan A-lohkon paras joukkue BCA 2 ja 2. divisioonan runkosarjan B-lohkon parhaana PPP 2. Lisäksi mestaruussarjan runkosarjassa viimeiseksi jäänyt Bar Backyard Pool ja toiseksi viimeinen Ratsumestari 1 sekä 1. divisioonan runkosarjassa viimeiseksi jätetty Team Milla ja viimeistä edeltävä Reilukerho putoavat suoraan sarjatasoa alemmas. Kaikki muut joukkueet pysyvät kauden 2019-2020 sarjatasollaan.

Kaikki Pirkanmaan Pool ry:n kilpailutoiminta toistaiseksi tauolla

Pirkanmaan Pool ry:n kilpailutoiminta on toistaiseksi tauolla. Tauko ei pääty 06.04.2020. Vielä pelaamatta oleville, kilpailukalenteriin jo merkityille Pirkanmaan mestaruuskisoille ja Pirkanmaan Pool-liigan loppupelitapahtumalle pohditaan uusia ajankohtia mahdollisuuksien mukaan. Sovittiin jo, että liigakauden loppupelit pyritään järjestämään elokuussa.

Pirkanmaan Pool-liigan runkosarja päätetty keskeyttää 01.04.2020

Aiemmin, tarkkaan ottaen 15.03.2020, päätetyn mukaisesti Pirkanmaan Pool ry:n kaikki kilpailutoiminta oli laitettu tauolle 06.04.2020 saakka. Koronavirusepidemian takia pelipaikoille on maaliskuussa asetettu lisärajoitteita, monet pelipaikat joutuvat sulkemaan ovensa ja kun kokoontumisiakin on rajoitettu, Pirkanmaan Pool ry:n hallitus katsoi olevansa pakotettu keskeyttämään Pirkanmaan Pool-liigan runkosarjakauden 2019-2020. Runkosarjakausi keskeytyy 01.04.2020 eli välittömästi.

Hallitus pyrki tekemään reilusti eri osapuolet huomioivan ratkaisun koskien sitä, miten runkosarjan, mahdollisten liigafinaalien ja sarjapaikkakarsintojen sekä palkintojen ja kauden 2020-2021 sarjapaikkojen kanssa tulisi menetellä. Koskaan aiemmin liigan 30-vuotisessa historiassa ei runkosarjaa ole jouduttu keskeyttämään, joten vastaavasta ei ole aiempaa kokemusta. Saadakseen mahdollisimman reilun ja urheilullisen ratkaisun asioihin, hallitus seurasi tarkasti, miten muissa lajeissa, lajiliitoissa ja urheilusarjoissa oli päätetty toimia sekä keskeytyneen että tulevan kauden osalta. Kaikkia tyydyttävää ratkaisua ei ole, mutta hallitus teki voitavansa ja parhaansa tässä haasteellisessa tilanteessa.

Vielä pelaamatta olevat, sekä siirretyt että vielä tulossa olleet, runkosarjaottelut jäävät pelaamatta. Pelaamatta jäävät ottelut laitetaan otteluohjelmiin merkinnällä "peruttu".

Hallituksen päätöksellä kaikkien jo pelattujen runkosarjaotteluiden tulokset jäävät voimaan. Kunkin joukkueen ja pelaajan lopulliseksi sijoitukseksi runkosarjassa jää se sija, millä joukkue tai pelaaja oli sarjataulukossa tai rankinglistalla runkosarjan keskeytymishetkellä eli 01.04.2020. Hallitus päätti, että runkosarjan palkinnot joukkueille ja pelaajille jaetaan näiden lopullisten sijoitusten perusteella.

Pirkanmaan Pool-liigan 2019-2020 runkosarja tauolla 06.04.2020 asti

Jotta koronaviruksen leviämistä voitaisiin estää ja ennaltaehkäistä uusia koronatartuntoja, Pirkanmaan Biljardikauppa.fi Pool-liigan 2019-2020 kevätkauden runkosarjaottelut ovat kolmen viikon mittaisella tauolla. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikki aikavälillä 17.03.-06.04.2020 pelattaviksi merkityt runkosarjaottelut on siirretty.

Kolmen viikon mittainen ottelutauko koskee kaikkia sarjatasoja. Siirretyt kevätkauden runkosarjaottelut (70 kpl) on merkitty mestaruussarjan, 1. divisioonan ja 2. divisioonan kevätkauden otteluohjelmiin, jotka ovat esillä Pirkanmaan Pool ry:n Internet-sivuilla.

Liigaottelutauon aikana seurataan, miten koronavirustilanne kehittyy Suomessa ja voidaanko Pirkanmaan Pool-liigan kevätkausi pelata loppuun asti tauon jälkeen, onko taukoa jatkettava vai mitä tehdään. Asiasta tiedotetaan tarkemmin viimeistään siinä vaiheessa, kun päästään maalis-huhtikuun vaihteeseen saakka.

Myös Pirkanmaan mestaruuskilpailut jäissä 06.04.2020 saakka

Pirkanmaan Pool ry:n kilpailutoiminnan kolmen viikon totaalitauko koskee myös Pirkanmaan mestaruuskilpailuita. Niitä ei siis järjestetä tauon aikana.

Sunnuntaina 15.03.2020 järjestettäväksi suunniteltu alle 18-vuotiaiden Pirkanmaan 10-pallomestaruuskilpailu Nokian Biljardi ry:n biljardiklubilla on peruttu liian vähäisen ilmoittautuneiden määrän takia. Osasyy vähäiseen ilmoittautujamäärään on varmasti ollut vallitseva koronavirustilanne. Peruuntuneelle juniorien mestaruuskilpailulle mietitään uutta ajankohtaa ja se pyritään järjestämään Nokialla vielä kauden 2019-2020 kuluessa.


 

Katso myös

Muut tiedotteet


SEURA | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | KESKUSTELU