Pirkanmaan Pool ry.

SEURA | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | KESKUSTELU  


 

Hallituksen kokouspöytäkirja 06.01.2020

Pirkanmaan Pool ry:n hallitus on vuodenvaihteen 2019-2020 seutuvilla kokoontunut ja päättänyt alla olevaa Pirkanmaan Pool-liigan 30-vuotisjuhlakauteen liittyen.

Sarjanousijat ja -karsijat sekä loppupelitapahtuma keväällä 2020

Mestaruussarjan ja 1. divisioonan runkosarjassa viimeiseksi tai viimeistä edelliseksi jätetyt joukkueet tipahtavat suoraan sarjatasoa alemmas. Sen sijaan 1. divisioonan runkosarjan kaksi parasta joukkuetta sekä 2. divisioonan runkosarjan A-lohkon paras joukkue ja 2. divisioonan runkosarjan B-lohkon paras joukkue nousevat suoraan sarjatasoa ylemmäs kaudeksi 2020-2021.

Runkosarjan päätyttyä järjestetään loppupelitapahtuma Galaxie Centerissä lauantaina 30.05.2020. Liigafinaalit päättävät mestaruussarjakauden. Mestaruussarjan ja 1. divisioonan sarjapaikoista karsitaan. Jumbofinaalit pelataan 2. divisioonassa.

Saadakseen osallistumisoikeuden loppupeleihin pelaajan on pelattava kauden aikana vähintään kuusi (6) runkosarjaottelua. Muista poiketen 2. divisioonan jumbofinaaleihin riittää neljä (4) runkosarjaottelua. Ottelumäärää laskettaessa huomioidaan myös pelaajan nimiin kirjatut luovutukset (pelatut ottelut + luovutusvoitot = kaikki ottelut).

Mestaruussarjan liigafinaaleissa pelaa runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta. Ensin vastakkain asettuvat joukkueet runkosarjan sijoilta 1 ja 8, 5 ja 4, 3 ja 6 sekä 7 ja 2. Ottelut ovat kaaviossa tuossa järjestyksessä. Otteluiden voittajat jatkavat semifinaaleihin ja häviäjät putoavat pois. Semifinaalien voittajat menevät loppuotteluun ja häviäjät pelaavat pronssista. Pelimuoto on 10-pallo. Runkosarjasta tuttu kotietusääntö ei ole käytössä. Mestaruussarjan liigafinaaleissa ei ole tasapelejä vaan pelein 2-2 päättyvässä ottelussa, jossa erätkin menevät tasan, voittaja ratkaistaan spottipallokilpailulla.

Paikoista mestaruussarjaan karsivat mestaruussarjan runkosarjan 13. ja 14. joukkue sekä 1. divisioonan joukkueet sijoilta 3 ja 4. Joukkueet pelaavat 10-palloa kaikki kaikkia vastaan ja kaksi parasta pääsee mestaruussarjaan liigakaudeksi 2020-2021. Karsinnoissa ei tunneta tasapelejä vaan tasan 2-2 päättyvässä ottelussa, jossa erätkin menevät tasan, voittaja ratkaistaan spottipallokilpailulla.

Karsinta 1. divisioonaan pelataan kahdessa kolmen joukkueen karsinnassa, karsinta A ja karsinta B. Karsinta A:han ovat oikeutettuja 1. divisioonan runkosarjan 13. tai 14. joukkue (arvotaan) sekä 2. divisioonan A-lohkon 2. joukkue ja B-lohkon 3. joukkue. Karsinta B:hen saavat osallistua 1. divisioonan runkosarjan 13. tai 14. joukkue (arvotaan) sekä 2. divisioonan B-lohkon 2. joukkue ja A-lohkon 3. joukkue. Samaan karsintaan kuuluvat joukkueet pelaavat 9-palloa kaikki kaikkia vastaan. Tasapelejä ei ole vaan sekä pelien että erien mennessä tasan voittaja ratkaistaan spottipallokilpailulla. Kummankin karsinnan paras joukkue saa osallistumisoikeuden 1. divisioonaan liigakaudeksi 2020-2021.

Lisäksi järjestetään loppupelitapahtuman yhteydessä 2. divisioonan jumbofinaalit. Jumbofinaaleissa 2. divisioonan runkosarjan A-lohkon kaksi huonointa ja B-lohkon kaksi huonointa runkosarjan loppuun saakka pelannutta joukkuetta (ts. sarjasta suljetuilla ei osanotto-oikeutta) pelaavat 9-palloa. Kaikki joukkueet pelaavat vastakkain kertaalleen. Tasapelejä ei ole vaan tarvittaessa voittaja ratkeaa spottipalloilla.


 

Katso myös

Muut tiedotteet


SEURA | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | KESKUSTELU